Parama dėkojame




Sprogimas

AB „ORLEN Lietuva“: Mes dalinamės

„ORLEN“ grupė aktyviai veikia siekdama užkirsti kelią COVID-19 plitimui. Gegužę į AB „ORLEN Lietuva“ iš Lenkijos atgabentas beveik 6 tonų asmens apsaugos priemonių krovinys: apsauginės veido kaukės, skydeliai, kombinezonai. Didžioji dalis šių asmens apsaugos priemonių skirta paramai.

Gegužės 20 d. AB „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Michal Rudnicki ir jo patarėjas Filip Pieczynski asmens apsaugos priemones perdavė trims paramos gavėjams: Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centrui, Šalčininkų rajono savivaldybės ligoninei bei Pal.Kun. Mykolo Sopočkos hospisui.

Anksti ryte pirmoji labdaros dalis – 12 tūkst. veido kaukių, 2 tūkst. apsauginių kombinezonų ir 300 veido skydelių – „ORLEN Lietuva“ transportu atgabenta į Pal.Kun.Mykolo Sopočkos hospisą. Pasitikdama krovinį sesuo Michaela Rak vis kalbėjo apie žmogiškumą. „Tai, kas šiandien įvyko – ypatinga ORLEN žmonių pasiaukojimo terpė. ORLEN turi žmogišką veidą. Kai žmogaus veide atsiranda ašaros, ateina žmogiškasis veidas, kuris yra pilnas empatijos, kai ateina pagalbos rankos, širdis pasiruošusi aukotis. Šiandien dar viena tokia diena, kai galime vieni kitus apdovanoti“, - rodydama hospiso patalpas dėkojo namus sunkiai sergantiems ligoniams šalia Aušros vartų įkūrusi sesuo Michaela, - „Šią akimirką galiu pasakyti ačiū. Apsauginės ir dezinfekcinės priemonės užtikrina mūsų kasdieninę tarnystę. Sveikas gydytojas, sveikas savanoris, sveikas medicinos personalas. Galėsime eiti ir tarnauti tiems, kuriems reikia pagalbos“.

Apie vidurdienį „ORLEN Lietuva“ mikroautobusas jau vyko į Šalčininkus. Krovinys iš pasienio su Latvija, kur įsikūrusi AB „ORLEN Lietuva“, atgabentas link kitos Lietuvos sienos – su Baltarusija.

„„ORLEN Lietuva“ perdavė 15 000 kaukių Šalčininkų rajono savivaldybės ligoninei. Šalčininkų kraštas yra labiausiai nutolęs nuo Mažeikių rajono, kur įsikūrusi mūsų bendrovė. Šiuo veiksmu norime parodyti, kad mums svarbi visa Lietuvos visuomenė. Kai tik turime galimybę, norime dalintis ir padėti“, – teigė „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius M.Rudnicki.

Bendrovės vadovybę pasitikęs Šalčininkų rajono savivaldybės ligoninės direktorius Zbignev Semenovič džiaugėsi gauta parama. „Ši pagalba mums labai reikalinga. Rajoninės ligoninės turi daug problemų, gauta parama padės sutaupyti lėšų ir saugoti mūsų žmones. Šiais sunkiais laikais, ypatingai medicinai, labai gera, kad atsiranda žmonės, kurie prisimena mus. Tai pirmoji pagalba, susijusi su Lenkija. Ypatingai džiaugiuosi užsimezgusia draugyste su „ORLEN Lietuva“ ir ją valdančiu Lenkijos koncernu „PKN ORLEN“. Matau, kad ORLEN yra stipri ne tik finansiškai, ekonomiškai, bet stipri ir savo širdimi“, – teigė ligoninės vadovas Z.Semenovič.

Gegužės 20 dieną ankstyvą rytą specialiai užsakytu vilkiku iš Mažeikių rajone įsikūrusios vienintelę naftos perdirbimo produktų gamyklą Baltijos šalyse valdančios AB „ORLEN Lietuva“ išgabentas trečias – net 3,6 t. sveriantis – paramos krovinys. Šiame krovinyje – 1 mln. sertifikuotų apsauginių kaukių kovai su COVID-19 viruso plitimu. Neatlygintina parama pavakarę iškrauta Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėliuose. 

„Trečiadienį mūsų sandėlius pasiekė apsauginių veido kaukių siunta. Visame pasaulyje jaučiamas šių asmens apsaugos priemonių trūkumas. Todėl į mūsų sandėlius atkeliavusi parama – labai vertinga. Ji padės apsaugoti medikus, kovojančius su koronavirusu bei šalies gyventojus, kurie susiduria su rizika šiuo virusu užsikrėsti“, – priimdamas paramą už solidarumą, požiūrį ir geranoriškumą bendrovei dėkojo Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

Paramos priėmime taip pat dalyvavo Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centro vadovas Olegas Sitnikovas. „Mūsų centras yra atsakingas už valstybės medicinos rezervo formavimą ir administravimą. „ORLEN Lietuva“ pagalba asmens apsaugos priemonėmis bus labai svarbi visai medikų bendruomenei“, – akcentuodamas, jog būtina pasiruošti galimai antrai viruso COVID-19 pandemijos bangai, teigė O.Sitnikovas.

AB „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Michal Rudnicki Sveikatos apsaugos ministerijos atstovams pabrėžė, jog viena iš svarbiausių „ORLEN Lietuva“ vertybių yra atsakomybė. „Šiandien, pandemijos akivaizdoje, jaučiamės atsakingi ne tik už savo darbuotojus, bet ir už visus Lietuvos žmones.“ – teigė M.Rudnicki. – „Dėkoju visiems, kurie prisidėjo prie šio projekto įgyvendinimo. O ypatingai, kolegoms iš „ORLEN Lietuva“, kurie organizavo paramos perdavimą bei vieninteliam mūsų bendrovės akcininkui – koncernui PKN ORLEN ir jo prezidentui Daniel Obajtek – už iniciatyvos palaikymą ir draugystę su Lietuva“.

Gegužės 26 d. dar 100 tūkst. apsauginių veido kaukių bus perduota ketvirtajam paramos gavėjui – Mažeikių rajono savivaldybei. Vietos savivalda ir pelno nesiekiančios organizacijos jau keletą dešimtmečių bendradarbiauja su bendrove įgyvendinant įvairius socialinius, kultūrinius, švietimo ir sporto projektus. 40-metį šiais metais švenčianti AB „ORLEN Lietuva“ ypatingai daug dėmesio skiria bendruomenei, šalia kurios yra įsikūrusi.

AB „ORLEN Lietuva“ informacija ir nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode