Sprogimas

Buknaičių vasaros šventėje – ir viduramžių kovos

Gražina Veršinskienė

Liepos 5-ąją Buknaičių kaimo parkelį užplūdo minia svečių, nepabūgusių net lietaus. Čia vyko tradicinė kaimo vasaros šventėje ,,Prie Vadaksties krantų“.

Viduramžių kovų dvasia

Šventė, skirta Mindaugo karūnavimo dienai, prasidėjusi Lietuvos himno giedojimu, vėliau nukėlė į gilią senovę – viduramžius. Viduramžių apranga vilkintys „Viduramžiai LT“ iš Kauno nariai ne tik parodė viduramžių riterių kovų programą, bet ir supažindino su to laikmečio ginklais. Drąsiausi žiūrovai patys galėjo išbandyti taiklumą ir pajausti ginklų svorį.

Liejosi muzikos garsai

Ąžuolų lapų vainikais pagerbti Mindaugai, be dėmesio neliko ir šventės organizatoriai bei kolektyvai, šventės dalyviams dovanoję gerą nuotaiką. Sulaukta ir Savivaldybės dėmesio – švente gėrėjosi ir sveikinimo žodį tarė Savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė bei Savivaldybės mero patarėjas Rimantas Gramas.

Žemaičiai – mažakalbiai. Daug nekalbėję visi įsisuko į šventinį koncertą. Linksmino ne tik vietinis Modestos ir Gintaro duetas, Urvikių kultūros centro kolektyvai: stilizuota kapela „Linksmieji vyrukai“ bei grupė „Po stogu“. Atlikėjai atvyko net iš Kupiškio – tai Alizavos stilizuotos muzikos kapela „Brigadėla“. Ne vieno akį traukė jaunatviško Mažeikių TAU šokio kolektyvo „Serbentėlė“ damų šokiai. Prieš prasidedant diskotekai visų dėmesį traukė vakaro atlikėjas Tomas Bagdonevičius.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode