Sprogimas

Vasaros šventėse – istorinės kovos, muzika ir šokiai

Liepos 5 d., sekmadienį, rajone nuskambėjo vasaros šventės. Buknaičiuose – tradicinė šventė „Prie Vadaksties krantų“, Tirkšliuose – „Liepos kvepia medumi“.

Buknaitiškiai ir svečiai turėjo galimybę grožėtis Mažeikių trečiojo amžiaus universiteto šokių kolektyvo „Serbentėlė“ dovanotais šokiais, Kupiškio kultūros centro Alizavos padalinio stilizuotos muzikos kapelos „Brigadėla“, Šerkšnėnų kultūros centro dueto Modesta ir Gintaras, Urvikių kultūros centro stilizuotos kapelos „Linksmieji vyrukai“ ir grupės „Po stogu“ dainomis.

Viduramžių riterius ir jų kovas priminė „Viduramžiai LT“ nariai, ne tik susikovę dvikovoje, bet ir pademonstravę ginklus, papasakoję apie jų panaudojimą ir pan.

Susirinkusiuosius sveikino ir gražios šventės linkėjo Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybės) mero patarėjas Rimantas Gramas ir Savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė.

Tirkšliuose nuo pat ryto vyko tradicinės tinklinio varžybos Tirkšlių seniūno taurei laimėti. Jose dalyvavo 7 komandos. Taurę iškovojo į komandą susibūrę studentai, grįžę į gimtuosius Mažeikius. Jiems finale atkakliai priešinosi kita mažeikiškių komanda, kuriai atiteko 2-oji vieta, 3-iąją vietą užėmė klaipėdiškiai.

Koncerte grojo ir dainavo, šokti kvietė kapelos „Vingis“, „Zyplių dvaro kapela“, „Subatvakaris“.

Šventinis vakaras tiek Tirkšliuose, tiek Buknaičiuose baigėsi linksma vasaros diskoteka.  

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode