Sprogimas

Neeiliniame tarybos posėdyje – (ne)planuotos valdžios permainos

Ernesta Šneideraitytė

  1. Liepos 30 d. sušauktame Mažeikių rajono savivaldybės tarybos neeiliniame posėdyje svarstytas Laimos Nagienės atleidimo iš Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų klausimas. Slaptu balsavimu L. Nagienė iš pareigų atleista.
  2. Posėdyje priesaiką davė nauja partijos Tvarka ir teisingumas (pakeitusios pavadinimą į „Laisvė ir teisingumas“) narė Milda Zubavičienė vietoj atsisakiusio tarybos mandato Česlovo Čyžo. 
  1.  

Savivaldybės merui Vidmantui Macevičiui liepos 20 d. įteiktas tarybos narių (pasirašė 15 ) susitarimas dėl naujos koalicijos (Lietuvos socialdemokratų partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos) sudarymo. Tikslas – dabartinė Savivaldybės administracijos direktorės Laimos Nagienės interpeliacija. Ji kaltinama artimų asmenų protegavimu, išskirtiniu „Sodros“ darbuotojų įdarbinimu (prieš eidama administracijos direktoriaus pareigas L. Nagienė vadovavo „Sodros“ Mažeikių skyriui, – aut. past.), nekompetencija sutarčių vykdyme, neetišku elgesiu su pavaldiniais bei netinkamu vadovavimo bei pirmininkavimu ekstremalių situacijų komisijos valdyme stiliumi, o taip pat – grubiu kišimusi į Savivaldybės subjektų valdymą.

Atsakydama į pareiškimą, L. Nagienė pabrėžė, jog svarbiausia yra darbas dėl žmonių: „Pirmas kartas, kai reiškiamas nepasitikėjimas ir nesuprantu, iš kur kyla ta neapykanta. Aš tik tikiuosi, kad svarbu yra darbas dėl žmonių. Prisiminkit, kokie buvo tarybos posėdžiai – kiekvienas iš jų nuo pat pradžios. Ne mano darbas neramus, o kiekvienas jūsų posėdis neramus. Čia gi tikra viduramžiška raganų medžioklė. Ačiū visiems, kurie supratote ir palaikote.“

Dėl L. Nagienės atleidimo iš Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų vyko slaptas balsavimas. Balsavimo komisijos nariai: Irena Macijauskienė, Odeta Jasmontienė, Adriejus Virkutis ir Ona Kelpšienė.

Iš posėdyje dalyvavusių 26 tarybos narių, 17 - ai balsavus „už“ ir 8 -iems „prieš“( vienas biuletenis negaliojantis), L. Nagienė atleista iš Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų. Laikinai Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas užims dabartinis pavaduotojas Saulius Šiurys. Naujas direktorius bus paskirtas per 2 mėnesius.

Pasak vicemerės Linos Rimkienės, S. Šiurio kadidatūrą planuojama teikti pastovioms administracijos direktoriaus pareigoms užimti. Budas.lt žiniomis, be šios kandidatūros numatyti dar du kandidatai.

Praėjusią savaitę vykusioje spaudos konferencijoje Savivaldybės meras V. Macevičius teigė, kad politikų pareikštas nepasitikėjimas L. Nagiene, reiškia nepasitikėjimą ir juo pačiu, kadangi L. Nagienės kandidatūrą į administracijos direktoriaus postą pasirinko jis pats. Meras neatmetė galimybės, tarybai atstatydinus L. Nagienę, atsistatydinti. Kadangi meras rinktas tiesiogiai, tokiu atveju turėtų vykti nauji savivaldybės tarybos rinkimai. Šiandien V. Macevičius to nepadarė.

Birutės Šneideraitienės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode