Parama dėkojame




Pikeliuose – Tarptautinis verpimo kalvaratais konkursas

Ernesta Šneideraitytė

Penktadienį, liepos 31-ąją, Pikeliuose surengtas antrasis Tarptautinis verpimo kalvaratais konkursas „Balta baltų vakarienė“. Šventėje svečiavosi žmonės iš įvairių Lietuvos vietovių, kurių pavadinimuose yra žodis „baltas“. Taip pat sulaukta svečių ir iš Latvijos.

 

Pirmasis tarptautinis verpimo kalvaratais konkursas įvyko 2016 m. rugpjūčio mėnesį. 2018 m.  rekordus registruojanti agentūra „Factum“ Pikeliuose užfiksavo didžiausią verpimo ratelių parodą. Tuomet prie Pikelių kultūros namų buvo išrikiuota net 120 verpimo ratelių, kurie į Pikelius buvo atvežti iš Mažeikių, Telšių bei Skuodo rajonų. Parodoje penkios verpėjos vienu metu verpė pasirinktais rateliais.

Šiemet antrasis konkursas šiek tiek kitoks – veikė lietuvių ir latvių rankdarbių iš baltos medžiagos paroda, rinkta ciklo „Baltasis žydėjimas“ gražiausia nuotrauka, o viso vakaro metu svečiai turėjo galimybę mokytis lietuvių arba latvių kalbų. Mat šventėje dalyvavo ir svečiai iš Latvijos.

„8 metų draugystė mus sieja su Latvija, kartu esame padarę daug gražių iniciatyvų, todėl dviejų valstybių baltai ir susitiko. Manau, kad pasaulyje turi bendrauti tos tautos, kurios turi bendrą priešistorę“, – kalbėjo renginio organizatorė Eliutė Pocevičienė.

Šventėje veikė E. Pocevičienės rankdarbių paroda, netrūko muzikos, skaunauti senoviški valgiai. Pageidautinas dalyvių aprangos kodas buvo balta spalva.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode