RETRO

Aptarta besikeičianti situacija dėl COVID-19

Šiandien, rugpjūčio 3 d., reaguojant į besikeičiančią situaciją dėl koronaviruso, Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) sušauktas atsakingų institucijų pasitarimas.

Savivaldybės ir Savivaldybės administracijos vadovai, specialistai, gydymo ir sveikatos priežiūros įstaigų atstovai aptarė šiuo metu itin aktualius klausimus dėl patalpų saviizoliacijai, saviizoliuotų asmenų maitinimo.

Pagal šiuo metu galiojančius Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimus Savivaldybės grįžusiesiems iš užsienio turi pasiūlyti patalpas saviizoliacijai. Jei asmenys nesutinka jose apsistoti, jie gali apsigyventi viešbučiuose, tačiau už tai privalės susimokėti patys.

Posėdyje išsamiai kalbėta apie pasiruošimą galimai artėjančiai antrajai koronaviruso bangai, asmens apsaugos priemonių rezervą – kiek ir ko turima, ko dar reikia.

Nutarta kuo skubiau parengti tvarkos aprašą, kuriame bus nurodyti atsakingų asmenų kontaktai, numatyti konkretūs veiksmai, apibrėžtos priemonės, kad būtų užkirstas COVID-19 plitimas rajone.

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode