Sprogimas

Įsigaliojo naujos gyvūnų laikymo taisyklės

Įsigaliojo naujos Gyvūnų laikymo Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklės, kuriose nustatytos gyvūnų laikytojų pareigos, bendrieji ir specialieji gyvūnų laikymo, specialieji bešeimininkių ir bepriežiūrių gyvūnų laikymo reikalavimai, apibrėžti draudžiami veiksmai, kur ir kaip vedžioti augintinius.

Naujosiose taisyklėse panaikintos minimalios gyvūnams augintiniams (šunims, katėms) skiriamo ploto normos. Taip pat apibrėžtos biologinio saugumo priemonių ir viešosios vietos sąvokos, draudimas asmenims sąmoningai padėti ar kitaip pateikti nuodų ar jais apdoroto maisto, pašaro (lesalo) ir nuodais apdorotų skysčių gyvūnams pasiekiamose vietose. 

Pakeistos ir renginių su gyvūnais (parodų, sporto varžybų, rungtynių, mugių, aukcionų, cirko vaidinimų ar programų, konkursų, filmų, laidų, reklamų ar kitų viešųjų renginių, kuriuose naudojamas vienas ar daugiau gyvūnų) organizavimo tvarka. Nuo šiol tokių renginių organizatoriai apie renginį privalės pranešti Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai bei pateikti užpildytą pranešimo formą, kuri patvirtinta Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymu.

Gyvūnų laikymo Savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklės patvirtintos Savivaldybės administracijos direktoriaus 2020 m. rugpjūčio 5 d. įsakymu Nr. A1-1735.

Naują taisyklių redakciją rasite ČIA.

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode