RETRO

Sedos bibliotekoje – fotoparoda „Esvatinis ↑↓ Svazilandas“

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos miesto filiale nuo rugpjūčio 12 d. eksponuojama Gitanos Jazdauskienės fotoparoda „Esvatinis ↓↑ Svazilandas“, kuri veiks iki rugpjūčio pabaigos. Kviečiame apsilankyti ir pažiūrėti nuostabių darbų. Juose rasite ne tik tolimosios šalies gyventojų buities epizodų, bet ir mokyklos, turgaus, viešbučio, gyvūnijos ir augmenijos vaizdų.

Trumpai pristatant autorę, galima pasakyti, kad tai Mažeikių miesto gyventoja, mėgstanti fotografijos meną. Pro jos akis bėgantys gyvenimo vaizdai įamžinami nuotraukose. Gitanos fotoaparatu pagautas akimirkas dažnai galime pamatyti TV3 televizijos žinių laidos pabaigoje tarp kitų atrinktų gamtos fotografijų. Autorė pasakoja, kad kelionės su fotokamera yra jos gyvenimo svajonė. Egzotiški kraštai, nuostabūs žmonės, keisčiausi papročiai kasmet išvilioja iš gimtinės…

Esvatinio Karalystė, Esvatinis, kitaip Svazilandas (buvęs pavadinimas Svazilendas) – valstybė Pietų Afrikoje, kuri ribojasi su Pietų Afrikos Respublika vakaruose ir Mozambiku rytuose. Aplankiusi šią šalį, parodos autorė įspūdžius įamžino fotografijose. Pristatydama kelionės nuotraukas ji rašo: „Įvažiavus į šalį, mus pasitiko Lubombo kalnai su neaukštose pašlaitėse išsimėčiusiais šiaudiniais nameliais. Pievose ganėsi galvijai, nuo uolų čiurleno upeliukai. Virš galvų pastebėjome kriaušių formos lizdus, kuriuose gyveno sparnuotosios audėjos. Pašlaitėse straksėjo laukiniai ožiai, ganėsi zebrai ir antilopės su mažyliais. Nuo vienišo krūmo pakilo raudonkaklė našlelė. Jos uodega, dvigubai ilgesnė už kūną, pleveno ore…“ Vaizdingai, tarsi iš paveikslo pasakodama kelionės įspūdžius, autorė pati mintimis vėl sugrįžta į šią šalį.

Labai kviečiame apsilankyti Sedos bibliotekoje ir pasidžiaugti šia paroda. Nuotraukos papuošė bibliotekos patalpas. Nors šiuo laikotarpiu skaitytojai pasidarę labiau uždari ir pasimetę, tačiau pamačius nuotraukas net per kaukes matomos jų šypsenos.

Loreta Monkevičiūtė

Sedos bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode