Parama dėkojame




Sprogimas

„Kai pakvimpa žolynai…“

Ilgiausias žolynų takas, iš gėlių ir žolelių sukurtos įvairios kompozicijos, skaniausia arbatžolių arbata, linksma muzika, šurmuliuojantys mažeikiškai ir miesto svečiai – taip šiandien Mažeikiuose švęsta Žolinė.

Šventė „Kai pakvimpa žolynai“ prasidėjo šv. Mišiomis įspūdingai išpuoštoje Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Gausus būrys tikinčiųjų su žolynų puokštelėmis rankose kartu meldėsi ir prašė Švč. Mergelės Marijos užtarimo. Šv. Mišias aukojo svečias – asmeninis apaštalinio nuncijaus sekretorius kun. Donatas Liutika ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonas kun. Gintaras Lengvinas.

Po šv. Mišių visi išskubėjo pasigrožėti klubo „Mano namai“ ir jų bičiulių – „Bočių“ bendrijos bei Trečiojo amžiaus universiteto – sukurta paroda.

Jau penktą kartą organizuojamoje Žolinės šventėje mažeikiškiai ir miesto svečiai stebėjosi iš įvairiausių žolių ir žolelių sukurtais darbais, mokėsi austi žolynų kilimus, kurti įvairias kompozicijas. Klausydamiesi koncerto prie ilgo ir gėlėmis puošto stalo visi vaišinosi arbatžolių arbata, sausainiais.

Susirinkusiuosius sveikino Savivaldybės mero pavaduotoja Lina Rimkienė. Dėkojo šventės organizatoriams už neblėstančią energiją, išmonę ir idėjas bei darbus gražinant mūsų miestą. Pačioms aktyviausioms klubo „Mano namai“ narėms įteiktos Savivaldybės mero padėkos ir dovanos.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode