Sprogimas

Mažeikių rajono savivaldybė – tarp didelės rizikos savivaldybių

Nuo rugsėjo 21 d. iki rugsėjo 27 d. Mažeikių rajono savivaldybė (toliau – Savivaldybė) laikoma didelės rizikos savivaldybe. 14 dienų (rugsėjo 4–17 d.) sergamumas siekia 27,48 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

 

Rugsėjo 20 d. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, rajone patvirtintas 21 COVID-19 ligos atvejis. Rugsėjo 19–20 d. registruoti 6 nauji atvejai.

4 asmenys yra pasveikę – 3 asmenų šeima Sedoje ir asmuo, kuriam COVID-19 liga nustatyta rugpjūčio 17 d.

9 susirgimo COVID-19 liga atvejai – Savivaldybėje. Nustatyti Savivaldybės administracijos darbuotojams ir Savivaldybės tarybos nariui.  Šiuo metu serga 7 Savivaldybės administracijos darbuotojai. 4 susirgimo atvejai registruoti sekmadienį. 3 iš susirgusiųjų jau buvo izoliuoti. Turėjusieji sąlytį su sergančiaisiais izoliavosi. Patalpos dezinfekuotos, bendradarbiaujama su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru.

Ugdymo įstaigose nustatyti 4 susirgimo COVID-19 liga atvejai. Privaloma izoliacija paskirta 140 mokinių ir mokytojų.

Savivaldybėje apribotas pašalinių asmenų nebūtinas patekimas į Savivaldybės administracijos patalpas, iškabinti prevenciniai skelbimai, informacinė medžiaga ir kt.

Gyventojų prašoma laikytis visų Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimuose nurodytų reikalavimų: dėvėti nosį ir burną dengiančias kaukes, respiratorius ar kitas veido apsaugos priemones, laikytis saugaus atstumo, plauti rankas su muilu arba naudoti dezinfekcinius skysčius (švietimo įstaigose dezinfekcinius skysčius naudoti tik nesant galimybės plauti rankas šiltu vandeniu su muilu), laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo.

Asmenys, kurie turėjo sąlytį su sergančiais koronavirusine infekcija (COVID-19) arba lankėsi susirgusiųjų nurodytose buvimo vietose, savo duomenis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistams gali pateikti elektroniniu būdu https://nvsc.lrv.lt/salyti-turejusiu-asmenu-anketa.

Kilus klausimams, skambinti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro karštąja linija +370 5 26 49 676. 

Mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode