RETRO

Imtasi priemonių sustabdyti koronaviruso plitimą rajone

Rugsėjo 21-ąją posėdžiavo Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) ekstremalių situacijų komisija. Aptarta padėtis dėl koronaviruso plitimo rajone. Numatytos konkrečios priemonės, veiksmai, kurių būtina imtis siekiant sustabdyti infekciją.

Kai kurios jų jau įgyvendintos: šiandien po darbo dezinfekuotos visų Savivaldybės administracijos pastatų (Laisvės g. 8, Stoties g. 18, Laižuvos g. 3, Laisvės g. 39 ir Ventos g. 8A) patalpos.

Savivaldybės administracijos darbuotojams bus suteikta galimybė pasitikrinti dėl COVID-19, dirbti nuotoliniu būdu, taip bus organizuojami ir posėdžiai. Atsisakoma nebūtinų kontaktų – dažniau bus naudojamasi telefonais, el. paštais ir kt. priemonėmis.

Artimiausiu metu Mažeikiuose turėtų atsirasti mobilus patikros punktas. Dėl jo praėjusią savaitę kreiptasi į Sveikatos apsaugos ministeriją.

Renginiai rajone nėra draudžiami, tačiau jų organizatoriai privalo užtikrinti visų Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimuose nurodytų reikalavimų laikymąsi.

Gyventojų prašoma saugoti vieniems kitus: dėvėti nosį ir burną dengiančias kaukes, respiratorius ar kitas veido apsaugos priemones, laikytis saugaus atstumo, plauti rankas su muilu arba naudoti dezinfekcinius skysčius (švietimo įstaigose dezinfekcinius skysčius naudoti tik nesant galimybės plauti rankas šiltu vandeniu su muilu), laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo.

Pajutę galimai COVID-19 ligos požymius (sukarščiavus, kosėjant, sunkiau kvėpuojant, praradus uoslę), likite namuose ir nedelsdami skambinkite savo šeimos gydytojui arba Koronos karštąja linija 1808.

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode