Sprogimas

Darželyje stiprinama vaikų sveikata, sportuojama

Kai informacinės technologijos užkariauja pasaulį, prie kompiuterių prikaustydamos ne tik suaugusius, jaunimą, bet ir jaunesnio amžiaus vaikus, mūsų, Sedos darželis siekia atkreipti visuomenės, Sedos bendruomenės dėmesį į aktyvaus judėjimo, sporto svarbą ir naudą.

2017 m. gavome Sveikatą stiprinančios mokyklos vardą. Darželyje vyksta įvairios sportinės veiklos, renginiai (važinėjimosi dviratukais, „Futboliuko“ treniruotės, įvairūs sporto renginiai, „Mankštiados“ ir kt.).

Šis rugsėjis visą Sedos darželio bendruomenę nudžiugino nauju startu – projektu „Supažindinkime vaikus su sporto šakomis“. Projektas bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas ir Mažeikių rajono savivaldybės.

Iš projekto lėšų įsigijome 4 krepšinio stovus su spyruokliuojančiais lankais, 2 krepšinio lentas su spyruokliuojančiais lankais, 2 pastatomus krepšinio lankus mažiesiems, 40 krepšinio kamuolių, 2 lauko stalo teniso stalus, 8 teniso raketes, pasunkintus teniso kamuoliukus, 40 šiaurietiško ėjimo lazdų. Vaikai visus šiuos mokslo metus turės galimybę lankyti teniso, krepšinio treniruotes, ėjimo šiaurietiškomis lazdomis užsiėmimus, kuriuos ves kvalifikuoti specialistai. Net 30 vaikučių visus metus bus vežami į baseiną, kur mokysis plaukti ir saugiai elgtis prie vandens ir vandenyje. Vaikai aktyviai judės, bus gryname ore, stiprės vaikų noras sportuoti, pažins įvairias sporto šakas, ugdys draugiškus tarpusavio santykius, mokysis bendrauti ir bendradarbiauti, patirs daug teigiamų emocijų, didės vaikų motyvacija lankyti darželį.

Labai tikiuosi, kad susitelkę, bendraudami ir bendradarbiaudami su visuomene, Sedos bendruomene, užauginsime sveikesnę, fiziškai tvirtesnę, suvokiančią aktyvaus judėjimo ir aktyvaus gyvenimo būdo svarbą, kartą.

Darželio archyvo nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode