Sprogimas

Pasidalinti su nepasiturinčiais kvies „Maisto banko“ akcija

Jau šį penktadienį ir šeštadienį daugelyje šalies prekybos centrų su pirkėjais sveikinsis „Maisto banko“ akcijos savanoriai, kurie geros valios žmones kvies nupirkti ir su stokojančiais pasidalinti ilgiau galiojančiais maisto produktais.

Mažeikių mieste maisto produktus rinks penkių bendruomenių ir įstaigų atstovai: Mažeikių rajono šeimos ir vaiko gerovės centras – prekybos centre „Maxima XX“, Laisvės g 56; LVTGO „Gelbėkit vaikus“ Mažeikių padalinio savanoriai – prekybos centre „Iki“, Ventos g. 10B; Labdaros ir paramos fondo „Prieglobstis“ savanoriai – prekybos centruose „Maxima XX“, Žemaitijos g. 20-2 ir „Iki“, Sedos g. 18; Ventos Švč. Mergelės Marijos nekalto prasidėjimo parapijos vaikų dienos centro savanoriai – prekybos centre „Rimi“, Žemaitijos g. 38; Ylakių globos namų savanoriai – prekybos centre „Lidl“, M. Daukšos g. 24A.

Dėl netikėtai pasaulį užklupusios pandemijos pavasarį neįvyko „Maisto banko“ akcija, tad ši, rudeninė, maisto produktų rinkimo akcija labai svarbi – jos dėka vaikų dienos centrai, labdaros valgyklos, neįgaliuosius, senjorus, gausias šeimas globojančios organizacijos turi galimybę surinkti taip stokojantiems reikalingų maisto produktų.

Nebijokite būti geri, penktadienį ir šeštadienį užsukę į prekybos tinklus, pasidalinkite maistu su tais, kurie šiandien neturi ko padėti ant savo pietų ar vakarienės stalo. Paaukoti galima ir kitaip – galima nuskenuoti akcijos skrajutę ar paskambinti trumpuoju numeriu 1343 ir „Maisto banko“ veiklai paaukoti tris eurus.

Vis didėjantis COVID-19 atvejų skaičius šiek tiek pakoregavo ir šios „Maisto banko“ akcijos mastą. Vietovėse, kuriose plyti pandemijos židiniai, akcija nevyks, tačiau ten dirbančios organizacijos neliks be maisto produktų – juos rinks ir atveš iš kitų miestų.

Siekiant apsaugoti akcijos savanorius ir aukojančius akcijos iniciatoriai su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistais suderino saugumo priemones, sumažintas akcijoje dalyvaujančių savanorių skaičius, jie bus aprūpinti apsauginėmis kaukėmis bei pirštinėmis.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode