Sprogimas

Sprunka iš skęstančio laivo?

 

Mažeikių politinę padangę apskriejo žinia – netikėtai atsistatydino mero patarėjas Vygandas Ostrauskis.

Ekspatarėjas V. Ostrauskis – komunistų partijos veikėjas ir ideologas, valdžioje išbuvęs gal 40 metų, tituluotas Mažeikių Socialdemokratų pilkuoju kardinolu – taip staiga, netikėtai kadencijos viduryje prisimena norįs... rašyti knygas?

Mano galva – tai kolūkių pirmininkų ir medžiotojų būrelių valdymo epochos pabaigos pradžia Mažeikiuose. Nes... socialdemokratų pažadai Mažeikių savivaldybės rinkėjams apie verslo klasterio ir sporto komplekso statybas, panašu, taip ir liks raudonos spalvos lankstinukuose.

O gal tai sprukimas iš skęstančio laivo, kai Lietuvos mastu socialdemokratų partija išgyvena krachą, kai valdžioje nelieka užtarėjų ir įtakingų draugų? Manau, kad STT dėmesys mūsų Savivaldybei galėjo taip pat suvaidinti savo vaidmenį.

Tiesos dėlei reikėtų pastebėti, kad mero patarėjų ir taip per daug. Štai Telšiuose merui užtenka vieno vicemero ir dviejų patarėjų. Mažeikių mero institutas – keturi patarėjai ir dvi pavaduotojos.

Ne paslaptis, kad tiek politinio pasitikėjimo, tiek kitos darbo vietos Mažeikių valdžios naudojamos darbo biržos principu – visiems Socialdemokratų partijos nariams pasistengiama įsteigti po „etatą“ ar į jau esamus juos susodinti.

Lina RIMKIENĖ

Mažeikių r. savivaldybės tarybos narė, opozicijos lyderė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode