Sprogimas

Kokios rutinos reikėtų laikytis, jei norite įgyti atletišką bei sveiką kūną?


 

Siekiant atletiško ir sveiko kūno tenka neiti tikrai netrumpą kelią, tačiau viskas nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Jei laikysitės kelių svarbiausių principų, galite būti užtikrinti, kad viskas eisis tikrai sklandžiai, o rezultatas bus iš tiesų puikus. Taigi, kokios rutinos vertėtų laikytis?

Suderinta mityba

Mitybos svarba yra gerokai didesnė nei daugelis mūsų įsivaizduoja. Net ir tada, jei sunkiai plušėsite sporto salėje, tačiau nesudarysite tinkamo mitybos plano, gerų rezultatų tikrai nereikėtų tikėtis. Svarbu maitintis reguliariai (kas 2-4 valandas), o maisto porcijos neturėtų būti labai didelės. Kilogramui kūno masės turėtų tekti maždaug 1,8-2,5 g baltymų, 3-6 g angliavandenių ir iki 1 g riebalų. Jei stengiatės sumažinti angliavandenių kiekį, vertėtų padidinti baltymų ir riebalų kiekį. Jei su maistu gaunama pernelyg mažai baltymų, tokiu atveju naudinga pasvarstyti apie papildų vartojimą: perkantiems baltymus iš www.mrbiceps.lt prireikus visuomet yra teikiama profesionali konsultacija, kurios metu galima išsiaiškinti apie papildų vartojimo subtilybes.

Laikykitės sporto programos rekomendacijų

Vien tik gulėdami ant sofos tikrai nesuformuosite atletiško kūno, todėl pasvarstykite, kokia sporto programa jums galėtų būti pačia priimtiniausia. Šiandien įvairių pasirinkimo galimybių turime iš tiesų nemažai, todėl įvertinkite, kokia sporto rūšis galėtų teikti didžiausią malonumą, ir leistų pasiekti tikrai puikių rezultatų. Kartais manoma, kad joks sportas negalėtų suteikti pakankamai daug džiaugsmo, tačiau vos po poros treniruočių „užsikabinama“, ir norisi pradėtą veiklą tęsti. Nors pasitaiko ir prastesnių dienų, kuomet nėra jokio noro lipti iš lovos, tačiau labai svarbu atrasti vidinę motyvaciją ir nepraleidinėti treniruočių. Jei parengto plano laikysitės pakankamai nuosekliai, labai greitai galėsite džiaugtis gražėjančiomis kūno formomis.

Gerkite pakankamai vandens

Nors šis patarimas yra tiesiog elementarus, tačiau kartais užmirštama ir apie pačias paprasčiausias taisykles. Kiekvienam (net ir nesportuojančiam) žmogui per dieną vertėtų išgerti ne mažiau nei 30 ml vandens kiekvienam kūno masės kilogramui (pavyzdžiui, jei sveriate 70 kg, kasdien išgerkite mažiausiai 2,1 l vandens). Vanduo ne tik palaiko normalią raumenų būklę, bet taip pat užtikrina gerą savijautą, todėl net ir nejausdami troškulio karts nuo karto išgerkite stiklinę vandens (dar geriau, jei vandenį gurkšnosite visos dienos metu).

Atidžiai rinkitės maisto papildus

Atminkite, kad maisto papildai tik papildo mitybą – tai jokiu būdu negali būti maisto pakaitalas. Be to, maisto papildus vertėtų rinktis itin atidžiai: venkite tokių produktų, kurie nėra patvirtinti ES, ir visada atidžiai analizuokite jų sudėtį. Jei maisto papildų nėra tekę vartoti anksčiau, tokiu atveju bus tikrai naudinga pasikonsultuoti su specialistais, kurie mielai atsakys į visus jums kylančius klausimus ir padės priimti tinkamiausią sprendimą. Jei norite įsigyti kokybiškų maisto papildų, užeikite į MrBiceps.lt, čia tikrai rasite jums labiausiai tinkančių produktų.

Nepamirškite poilsio

Jauskite savo kūną ir supraskite, kada jam iš tiesų reikia poilsio. Žinoma, jei tiesiog tingėsite, ir tą „nurašysite“ organizmo pervargimui, gerų rezultatų tikrai nepasieksite, todėl raskite vidinės motyvacijos eiti į priekį. Taip pat vertėtų nepamiršti, kad kas naktį turėtumėte miegoti bent 7-8 valandas: kokybiškas miegas padeda pailsinti ne tik smegenis, bet ir raumenis.


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode