Parama dėkojame




Sprogimas

Teisininko konsultacija: kaip vyksta skyrybų procesas?

 

Laba diena. Norėjau paklausti. Su vyru jau kuris laikas negyvename kartu, todėl planuoju skyrybas. Kokia tvarka vyksta toks procesas?

Sveiki. Santuokos nutraukimo procesas teisme įprastai vyksta rašytinio proceso tvarka, pateikiant visus reikalingus dokumentus, įrodančius aptariamas aplinkybes.

Praktikoje santuokos dažniausiai nutraukiamos abipusiu susitarimu, pateikaint teismui prašymą dėl santuokos nutraukimo ir sutartį dėl santuokos nutraukimo pasekmių. Joje aptariami tokie dalykai kaip turto ir finansinių įsipareigojimų dalybos, nepilnamečių vaikų ir sutuoktinių vienas kito išlaikymo klausimai, nepilnamečių vaikų gyvenamoji vieta, tėvų dalyvavimas auklėjant vaikus, sutuoktinių pavardės po santuokos nutraukimo ir kiti klausimai.

Santuoka gali būti nutraukta ir kitais pagrindais. Taip pat ne retai pasitaikantis atvejis – santuokos nutraukimas dėl vieno iš sutuoktinių kaltės. Šiuo atveju procesas skiriasi ir yra kitoks negu nutraukiant santuoką bendru sutarimu. Svarbu paminėti ir tai, kad nuo 2020 m. sausio 1 d. šeimos teisės ginčuose yra privalomas mediacijos procesas. Todėl tuo atveju, kai santuokos nutraukimas sukelia ginčus tarp sutuoktinių, privaloma pereiti mediacijos procedūras, kurių tikslas – geranoriškai išspręsti tarp abiejų sutuoktinių kilusius ginčus.

Todėl svarstydama klausimą dėl santuokos nutraukimo pirmiausia įsivertinkite bendravimą su sutuoktiniu, jo geranoriškumą ir norą dėl santuokos nutraukimo pasekmių susitarti gražiuoju. Kai turėsite atsakymus į šiuos klausimus, santuokos nutraukimo procedūros kelias taps žymiai aiškesnis.

Informuojame, kad atsakymas į pateiktą klausimą yra bendro pobūdžio ir negali būti traktuojamas kaip individuali ir visiškai tiksli teisininko konsultacija. Jeigu turite klausimų dėl konkrečios situacijos tikslaus įvertinimo, kviečiame kreiptis į teisinių paslaugų centrą „Teisės profesionalai“ telefonu 8 622 38543 bei el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba adresu Laisvės g. 14, Mažeikiai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode