SSC

Tailandietiški ryžių makaronai su riešutų sviesto padažu

 

Daug kas mėgsta Azijos skonius, bet klysta manydami, kad namų sąlygomis azijietiškus patiekalus paruošti labai sudėtinga. Iš tiesų tai labai lengva, „Iki“ parduotuvėse galite rasti visų reikalingų ingredientų ir vos per kelias minutes namie pagaminti skaniausius egzotiškus patiekalus.

4 porcijoms reikės:

  • 200 g ryžių makaronų
  • 2 morkų
  • 1/2 nedidelio raudonojo kopūsto
  • 1 baltojo ridiko (tinka ir paprasti ridikėliai)
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 cm imbiero šaknies
  • Saujos žemės riešutų
  • Aliejaus kepimui (Kristina naudojo kokosų aliejų)
  • Saujos šviežių svogūnėlių su laiškais (patiekimui)
  • Sezamo sėklų (patiekimui)

 

Padažui reikės:

  • 50 ml kreminio žemės riešutų sviesto
  • 50 ml šviežių apelsinų sulčių
  • 50 ml vandens
  • 30 ml sojos padažo (versijai be gliuteno – Tamari)
  • 1/2 laimo sulčių
  • 2 v. š. cukraus arba medaus
  • 1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • Žiupsnelio druskos

Paruošimas:

 

Išverdame ryžių makaronus (tik neperverdame, užteks vos kelių minučių virimo!). Išvirusius makaronus perliejame šaltu vandeniu. Visas daržoves supjaustome plonomis juostelėmis. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus. Keptuvėje įkaitiname aliejų, įtarkuojame česnaką ir imbierą, kepiname minutę. Į keptuvę beriame daržoves ir smulkintus žemės riešutus, kepiname dar minutę (ne ilgiau, daržovės turi tik lengvai apskrusti). Į keptuvę dedame ryžių makaronus, supilame padažą ir kaitiname maišydami dvi minutes. Patiekiame pabarsčius sezamais ir svogūnų laiškais.

 

Kristina PIŠNIUKAITĖ-ŠIMKIENĖ

Taip pat skaitykite:

Powered by BaltiCode