Parama dėkojame




Sprogimas

Mados kūrėjui J.Statkevičiui – Kultūros ministerijos apdovanojimas

Antradienį Kultūros ministerijoje Vilniuje mados ir teatro kostiumų dailininkui Juozui Statkevičiui bus įteiktas aukščiausias ministerijos apdovanojimas – garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

J.Statkevičius apdovanojamas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

Anot Kultūros ministerijos pranešimo, J.Statkevičius Lietuvoje yra unikalus mados bei kultūros fenomenas – pirmasis Baltijos šalių dizaineris, parodęs savo aukštosios mados kolekciją pasauline madų sostine laikomame Paryžiuje ir įtraukęs Lietuvą į pasaulio mados akiratį.

J.Statkevičius taip pat kuria kostiumus Lietuvos režisierių Eimunto Nekrošiaus, Gintaro Varno, Rimo Tumino, Anželikos Cholinos, Dalios Ibelhauptaitės, Oskaro Koršunovo ir kitų režisierių spektakliams.

Juliaus Kalinsko nuotrauka

Vilnius, lapkričio 29 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode