Sprogimas

Mokyklos ir organizacijos kviečiamos registruotis į kampaniją „Veiksmo savaitė be patyčių“

Švietimo įstaigos ir organizacijos, norinčios dalyvauti „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ 2017“, nuo lapkričio 28 d. iki 2017 m. kovo 1 d. kviečiamos registruotis interneto svetainėje www.bepatyciu.lt. Visi užsiregistravę dalyviai per „Veiksmo savaitę“ šioje svetainėje galės skelbti naujienas, nuotraukas apie vykdomas veiklas, savo patirtimi, idėjomis pasidalyti su kolegomis.

Aštuntoji „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2017“ vyks kovo 20–26 dienomis. Ją organizuoja emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“, viena iš partnerių – Švietimo ir mokslo ministerija. Dalyvauti gali visos gyvenimo be patyčių idėją palaikančios švietimo ir ugdymo įstaigos, organizacijos, socialiai atsakingo verslo atstovai ir visi pilietiški žmonės.

„Tikėtis sumažinti patyčių mastą galime tiktai daug metų nuolatos ir kasdien dirbdami: taikydami pasaulyje pripažintas prevencines programas mokyklose, mokydami mokytojus tinkamai reaguoti į patyčias, skatindami aktyviau į patyčių situacijų sprendimą įsitraukti tėvus ir kviesdami plačiąją visuomenę nepritarti patyčių apraiškoms, – teigia „Vaikų linijos“ vadovas dr. Robertas Povilaitis. – Organizuodami „Veiksmo savaitę“, norime sutelkti visuomenės dėmesį į patyčių problemą, kad greta energetikos ar ekonomikos problemų pamatytume ir socialines, kad galėtume įvertinti, kaip mums sekasi mažinti patyčių paplitimą ir ar sistemingai taikome pakankamai efektyvių priemonių šiai problemai spręsti.“

Nuo 2017 metų rugsėjo įsigalios Švietimo įstatymo pataisos, kurios leis sukurti kovos su smurtu sistemą visose šalies bendrojo ugdymo mokyklose ir profesinio mokymo įstaigose. Vilniaus miesto savivaldybė pirmoji patvirtino patyčių prevencijos tvarką miesto mokyklose, prie jos parengimo prisidėjo ir „Vaikų linijos“ specialistai.

„Vaikų linija“ kitų metų „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ“ sieks atkreipti dėmesį į patyčių stebėtojus, nes labai svarbu, kad patyčias matantys vaikai praneštų apie tai suaugusiems.

„Vaikų linija“ kviečia mokinius dalyvauti dviejuose konkursuose, kurių nugalėtojai bus apdovanoti per „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ 2017“. Dainuojantys ir grojantys mokiniai kviečiami susiburti į kūrybinę komandą ir sukurti dainą konkursui „Patyčios bijo tavo nepritarimo!“. Daugiau informacijos apie šį konkursą rasite .

O mokiniai, kuriems artimesnis vizualusis menas, kviečiami dalyvauti „Vaikų linijos“ rengiamame plakatų konkurse „Patyčios bijo tavo nepritarimo!“. Mokiniai, pasirinkę meninę techniką, kviečiami sukurti plakatą, kuris patyčių stebėtojus padrąsintų išreikšti savo nepritarimą ir tokiu būdu stabdytų tyčiojimąsi. Daugiau informacijos apie šį konkursą rasite .

Parengta pagal „Vaikų linijos“ inf.

Švietimo ir mokslo ministerijos

Artūro Žuko nuotrauka

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode