Parama dėkojame




Sprogimas

Japonija - pirmaujanti Lietuvos eksporto rinka Rytų ir Pietų Azijoje

Lapkričio 28 d. Lietuvos ambasadoje Tokijuje Japonijos verslininkams, žemės ūkio specialistams, žiniasklaidos atstovams pristatyta Lietuvos žemės ūko ir maisto pramonė. Atidarydamas seminarą, Lietuvos ambasadorius Egidijus Meilūnas pasidžiaugė, kad Japonija tampa viena svarbiausių Lietuvos prekybos partnerių Azijoje.

„Vis didesnę eksporto dalį sudaro žemės ūkio produkcija, o tai reiškia, kad Japonijos vartotojai vertina puikios kokybės lietuviškus produktus,“ – sakė ambasadorius.

Palyginus su 2015 metais, lietuviškos žemės ūkio produkcijos eksportas į Japoniją per pirmuosius 9 šių metų mėnesius išaugo daugiau kaip 8 kartus ir pasiekė 70 milijonų eurų. Daugiausia buvo eksportuojama cigarečių, kepinių, pieno produktų, sraigių.

Bendroje lietuviško eksporto struktūroje Japonija šiemet pirmauja tarp Rytų ir Pietų Azijos regiono šalių, aplenkusi Kiniją, Indiją ir kitas šalis. Eksportas iš Lietuvos į Japoniją šiemet išaugo beveik tris kartus, palyginus su 2015 metų 9 mėnesiais, ir pasiekė 88,7 mln. eurų. Eksportuojami ne tik ne tik žemės ūkio produktai, bet ir lazeriai, medicininė   ir optinė įranga, badai, lininiai ir kiti gaminiai.

Skatinti eksportą padeda aktyvi Lietuvos ambasados Tokijuje veikla. Šis seminaras šiemet – jau trečiasis, organizuojamas kartu su Žemės ūkio ministerija. Per metus ambasada kartu su parneriais surengia daugiau kaip 30 renginių, kuriuose pristatomos verslo galimybės Lietuvoje, lietuviška produkcija.

Į Lietuvos ambasadą susirinkusius potencialius Japonijos importuotojus su mūsų šalies žemės ūkio ir maisto pramonės potencialu, jų produkcija ir maisto sauga supažindino Žemės ūkio ministerijos departamento direktorius Rolandas Taraškevičius bei Lietuvos atstovybės ES veterinarijos ir fitosanitarijos atašė Žilvinas Ilevičius.

Seminaro dalyvių dėmesio susilaukė pirmasis išsamus leidinys apie Lietuvos žemės ūkį ir maisto pramonę japonų kalba. Ambasadoje surengtoje lietuviškos produkcijos parodoje   svečiai degustavo   Japonijos rinkai siūlomus geriausius Lietuvos maisto gaminius. Renginyje dalyvavo daugiau kaip 50 Japonijos įmonių, žemės ūkio įstaigų atstovų, žurnalistų.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode