Sprogimas

FNTT atlieka tyrimą dėl paramos krepšiniui Šiauliuose

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl dviejų su krepšiniu susijusių Šiaulių įstaigų ir paramos joms skyrimo.

Kaip pranešė FNTT, antradienį tarnybos Šiaulių tyrėjai atliko šešias kratas, kurių metu paėmė abiejų viešųjų įstaigų buhalterinės apskaitos dokumentus, kompiuterinę techniką.  

Pirminiais tyrimo duomenimis, 2015–2016 metais Šiauliuose registruota viešoji įstaiga iš rėmėjų gavo ir išgrynino daugiau nei 260 tūkst. eurų, o miesto krepšinio klubą turinti viešoji įstaiga – daugiau kaip  52 tūkst. eurų.

Įtariama, kad visa viešosioms įstaigoms skirta šimtatūkstantinė parama  ar dalis jos buvo išgryninama tą pačią ar kitą dieną, kai ji buvo suteikta. Surinkta duomenų, kad dalis išgrynintų pinigų galėjo būti apskaityti kitomis ūkinėmis operacijomis, nei realiai įvykusios, o pinigai galėjo būti panaudoti neoficialių atlyginimų mokėjimui.

Atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūra.

Vilnius, lapkričio 30 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode