Sprogimas

PSO: Lietuva pirmauja pagal alkoholio suvartojimą Europoje

Pasaulio sveikatos organizacija skelbia, kad Lietuva išlieka tarp pirmaujančių Europos valstybių pagal alkoholio suvartojimą. 

Paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad Lietuvoje vienam gyventojui tenka beveik 18 litrų per metus absoliutaus alkoholio.

Pasak Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktoriaus pavaduotojos Gražinos Belian, geriausia spręsti šią problemą didinant alkoholio kainas ir mažinant jo prieinamumą.

„Europos regione, pagal PSO paskutinę ataskaitą, Lietuva kartu su Baltarusija pateko į pirmą-antrą vietas. 2014 metais vienas Lietuvos gyventojas suvartojo 17,8 litro absoliutaus alkoholio. PSO visada pasisakydavo už kompleksines ir mokslu grįstas priemones: alkoholio kainos kėlimas, alkoholinių gėrimų prieinamumo mažinimas, alkoholio reklamos absoliutus draudimas ir pardavimo skatinimo priemonių draudimas“, – teigia G. Belian.

Ataskaitoje taip pat rašoma, kad Europa išlieka regionu, kuriame bendras alkoholio suvartojimas vienam asmeniui yra didžiausias pasaulyje, o alkoholiui priskiriamų mirčių padaugėjo 4 procentais.

LRT

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode