Sprogimas

Premjeras: naujos priemonės pasienyje pirmiausia užtikrins mūsų ekonominį saugumą

Pasienyje su Rusija planuojama įrengti tvora pirmiausia reikalinga norint užtikrinti Lietuvos ekonominį saugumą, teigia premjeras Saulius Skvernelis.

„Mūsų programoje yra aiškiai nurodyta – siekis iki 2020 metų, kad siena su Baltarusija ir Kaliningradu būtų saugomos moderniomis priemonėmis. Tai užtikrintų mūsų pirmiausia ekonominį saugumą, ir kalbant apie nelegalią migraciją, taip pat būtų šitie klausimai išspręsti“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Anot jo, tos priemonės būtinos ir norint garantuoti rytinės Europos Sąjungos sienos kontrolę.

„Turime užtikrinti mūsų rytinės Europos Sąjungos sienos patikimą kontrolę, ir tie terminai, kurie buvo kažkada anksčiau planuoti, yra gerokai per toli“, – teigė S.Skvernelis.

Šių metų valstybės biudžete numatyti 3,6 mln. eurų tvorai atsitverti nuo Rusijai priklausančios Karaliaučiaus srities, pranešė dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Šių lėšų turėtų užtekti tvorai įrengti. Šalia tvoros bus sumontuota ir moderni valstybės sienos stebėjimo sistema, jai lėšų bus ieškoma kitais metais“, – sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Anot jo, tai nebus kinų siena, o tik sustiprinta tvora, kuri leis užtikrinti, kad kontrabandininkai, nelegalai negalėtų patekti į mūsų šalį. Tvora bus pastatyta maždaug 135 kilometrų ruože nuo Vištyčio apylinkių, kur susikerta trijų šalių – Lenkijos, Lietuvos ir Rusijos – valstybės sienos, iki Nemuno.

Iki šiol sausumoje valstybės sieną žymėjo tik specialūs ženklai ir 13 metrų pločio kontrolės juosta, kuria driekiasi pėdsakų juosta, patrulinis takas.

Vilnius, sausio 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode