Sprogimas

STT tiria galimą kyšininkavimą Panevėžio rajono savivaldybėje

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba ir kyšininkavimo, vykdant viešuosius pirkimus Panevėžio rajono savivaldybėje.

Kaip informavo STT, Panevėžio valdybos pareigūnai iš Panevėžio rajono savivaldybės administracijos paėmė tyrimui reikšmingų dokumentų, taip pat buvo atliktos kratos kai kurių asmenų darbo vietose bei namuose.

STT atstovai BNS atstovai informavo, kad procesinius veiksmus kelių savivaldybės tarnautojų atžvilgiu STT atliko antradienį ir trečiadienį.

Įtariama, kad Panevėžio rajono savivaldybės administracijos kai kurie valstybės tarnautojai galėjo sudaryti palankias sąlygas vienam pirkimų dalyviui, kuris dėl neskaidrių viešųjų pirkimų proceso laimėdavo konkursus ir gaudavo finansinę naudą.

Tyrimo duomenimis, už tai Panevėžio rajono savivaldybės administracijos darbuotojams galimai buvo atsilyginta kyšiais.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūra. Bylą kuruojantis Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys BNS sakė, kad pareigūnai šiame tyrime aiškinasi galimą piktnaudžiavimą vykdant keliasdešimt pirkimų.

Šį ikiteisminį tyrimą pradėjusios ir jį atliekančios Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnų duomenimis, įtarimų dėl galimai neteisėtai sudarytų itin palankių viešųjų pirkimų konkurso sąlygų kilo dėl kelių dešimčių viešųjų pirkimų konkursų. Bendra jų vertė gali siekti daugiau nei 1,9 mln. eurų.

„Įtariamųjų yra, bet nelabai galėsiu išvardinti, viskas dabar daroma, negaliu pasakyti nei skaičiaus tikslaus. Keletas“, – BNS sakė prokuroras.

Anot jo, dalis įtariamųjų – savivaldybės tarnautojai.

„Yra ir savivaldybės tarnautojų, o apie kitus dabar nekalbėsiu“, – sakė R.Vagrys.

„Yra sulaikytų asmenų, bet irgi skaičiaus nepasakysiu“, – teigė jis.

„Kaip matote, jeigu yra keliasdešimt pirkimų, bendra suma susidaro visus sudėjus. Tai ne kažkoks vienas didelis pirkimas“, – aiškino prokuroras.

Jis atsisakė įvardinti, su kokių prekių ar paslaugų įsigijimu susiję įtartini pirkimai.

Vilnius, sausio 18 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode