Parama dėkojame




Sprogimas

Ministrė: studentų skaičius krenta ir kris iki 2025 metų

Aukštojo mokslo tinklo pertvarka būtina ne tik siekiant geresnės kokybės, bet ir reaguojant į demografinius rodiklius, nes studentų skaičius mažės iki 2025 metų, sako švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

„Studentų skaičiaus kritimas vyksta ir, norime ar nenorime, vyks iki 2025 metų“, – antradienį pristatydama reformos gaires opozicinei Liberalų sąjūdžio frakcijai Seime sakė ministrė.

Ji kartu pažymėjo, kad nedaryti nieko ir laukti, kol kai kurios aukštosios mokyklos nunyks pačios savaime, valstybei būtų per brangu.

Pagal ministrės J.Petrauskienės siūlomą tinklo pertvarką, Lietuvoje turi likti iki penkių valstybinių universitetų. Šiuo metu Lietuvoje veikia 14 valstybinių universitetų bei kelios dešimtys kolegijų.

Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras yra parengęs studiją, kuria optimizuojant aukštųjų mokyklų tinklą Lietuvoje iki 2025 metų siūloma palikti veikti 3–5 universitetus, taip pat vieną ar dvi menų akademijas bei Karo akademiją.

Vilniuje veiktų du universitetai, viena ar dvi menų akademijos bei Karo akademija. Kaune siūloma palikti vieną ar du universitetus, Klaipėdoje veiktų universitetas ar jo padalinys, o Šiauliuose – universiteto padalinys arba kolegija.

Autorė: Milena Andrukaitytė

Vilnius, vasario 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode