Sprogimas

Į Lietuvą atgabenama Vokietijos bataliono karių technika

Penktadienį į Lietuvą atgabenama Vokietijos kariuomenės mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių technika.

Apie 60 įvairios karinės technikos vienetų bus dislokuota Rukloje, Vokietijos vadovaujamame NATO batalione.

Traukinys su 30-čia Vokietijos kariuomenės pėstininkų kovos mašinų „Marder“, šešiais sunkiaisiais kovos tankais „Leopard 2“ bei trimis šarvuotomis remonto ir evakavimo mašinomis atvyks į Šeštokų geležinkelio stotį ir toliau keliaus į Ruklą.

Traukiniu atgabenama visa planuojama dislokuoti kovinė technika – iki šiol į batalioną atgabenta tik logistikai, vadavietei įrengti skirta įranga, įskaitant ir kelis ne kovinės komplektacijos šarvuočius „Boxer“.

Vokietijos vadovaujamas batalionas yra viena iš keturių vadinamųjų NATO kovinių grupių, dislokuojamų Baltijos valstybėse bei Lenkijoje. Batalionui Estijoje vadovaus Jungtinė Karalystė, Latvijoje tai darys Kanada, o Lenkijoje – Jungtinės Valstijos.

Šiuo metu Rukloje taip pat jau yra apie 300 iš planuojamų 450 Vokietijos karių, prie jų prisidės Belgijos, Olandijos, Liuksemburgo, Norvegijos, Prancūzijos ir Kroatijos pajėgos.

Vilnius, vasario 24 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode