Sprogimas

Vilnius ir Palanga turės oro tiltą su Rusijos kultūros sostine

Rusijos kultūros sostine tituluojamas Sankt Peterburgas jau nuo pavasario pabaigos iš Lietuvos vėl bus pasiekiamas oru. Apie naują skrydžių kryptį iš Palangos bei apie į Vilnių sugrįžtantį maršrutą paskelbė Rusijos oro linijų bendrovė „RusLine“.

Aviakompanijos skrydžiai į Sankt Peterburgą iš Vilniaus oro uosto bus pradėti vykdyti gegužės 22 d., o iš Palangos – birželio 10 d.

Lietuvos oro uostų Komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė tikisi, kad naujoji kryptis ne tik palengvins susisiekimą šalies keleiviams, bet ir vasaros sezono metu pritrauks turistų tiek į Vilnių, tiek ir į vasaros sostine vadinamą Palangą.

„Stengiamės įsiklausyti į turizmo atstovų prašymus ir pasiūlyti maršrutų, kurie būtų patrauklūs ir skatintų turizmą Lietuvoje. Lietuvos pajūris – mėgstamas kaimyninių šalių gyventojų, tad tikimės, kad atsiradus naujai krypčiai į antrąjį didžiausią Rusijos miestą Sankt Peterburgą keleiviai greitai atras ir pamėgs šį maršrutą. Tikiu, kad ne mažesnio susidomėjimo sulauks ir Vilnius, į kurį skrydžiai vyks penkis kartus per savaitę“, - kalbėjo I. Baltrušaitytė.

Į Lietuvos pajūrį – Palangos oro uostą - Rusijos oro linijų bendrovė keliautojus skraidins kartą per savaitę – šeštadieniais. Tą pačią dieną orlaivis iš Palangos kils Sankt Peterburgo link. Bilietai šia kryptimi kainuos nuo 125 Eur į vieną pusę.

Aviakompanija „RusLine“ Lietuvos oro uostuose – jau nebe naujokė. Nuo 2011 m. vasaros ji skraidina keleivius į Maskvos Domodedovo oro uostą. Ši skrydžių kryptis išliks ir šią vasarą, skrydžiai pradedami gegužės 22 d.

Sankt Peterburgas taps jau 10-ąja kryptimi, kuria vasarą bus galima oro transportu pasiekti Palangą. Šis skaičius pajūrio oro uostui – rekordinis.

Skrydžiai į Sankt Peterburgą iš Lietuvos sostinės sugrįžta po sezono pertraukos – aviakompanija „RusLine“ šiuo maršrutu skraidino nuo 2015 m. gegužės iki 2016 m. spalio. Dabar jie bus vykdomi visomis savaitės dienomis, išskyrus penktadienį ir šeštadienį. Tokio paties skrydžių tvarkaraščio aviakompanija laikysis ir nuo liepos 14 iki rugpjūčio 18  dienos, kai bus rekonstruojamas Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo takas – tuomet „RusLine“ skrydžius vykdys iš Kauno oro uosto.

Tiek iš Vilniaus, tiek iš Palangos Sankt Peterburgo Pulkovo oro uostą bus galima pasiekti per 1 val. 20 min.

„RusLine“ Palangą ir Vilnių su Sankt Peterburgu oro keliu sujungs „Bombardier CRJ100/CRJ200“ lėktuvais, kuriuose gali skristi 50 keleivių.

Apie Lietuvos oro uostus
Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2016 m. jie aptarnavo 4,8 mln. keleivių ir 52 tūkst. skrydžių. Žiemos sezono metu iš Lietuvos oro uostų 17 aviakompanijų skraidina 59 kryptimis į 50 miestų 26 šalyse. Lietuvos pasiekiamumą dar labiau didina 7 užsakomųjų skrydžių bendrovės. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc. 

Agnė Mažeikytė
Lietuvos oro uostai


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode