Parama dėkojame




Sprogimas

Vilniuje bus pastatyta 90 būdų benamėms katėms

 

Vilniaus savivaldybė per trejus metus ketina įrengti apie 90 būdų benamėms katėms - jos būtų pastatytos numatytose kačių šėrimo vietose.

Medinės, nuo drėgmės poveikio apsaugotos būdos su dengtais bituminiais stogeliais katėms įrengiamos, kad jos galėtų pasislėpti nuo lietaus, vėjo, šalčio, nurodo savivaldybė.

Savivaldybės Saugaus miesto departamento direktorius Julius Morkūnas sako, kad Vilniuje jau šiuo metu yra įkurtos 208 kačių šėrimo vietos - dalyje jų ir bus įkurdinamos slėptuvės katėms. Pasak jo, tokios šėryklos be kita ko padeda kontroliuoti benamių kačių populiaciją.

„Jei tos bešeimininkės katės tame areale yra prižiūrimos, kastruojamos, jos saugo savo arealą ir neleidžia veistis kitoms bešeimininkėms katėms. Jau eilę metų daroma tai Vilniuje. Mūsų mintis yra įrengti bešeimininkėms katėms tokias būdas, kad būtų sutvarkytos tos teritorijos, kad nebūtų dėžių, kitų rakandų, surinktų iš šiukšlių“, - BNS sakė jis.

„Tikslas yra ir socialinis, ir teritorijos sutvarkymo, ir beglobių gyvūnų gerovės užtikrinimas“, - pridūrė savivaldybės atstovas.

Anot jo, kasmet ketinama pastatyti po 30 tokių būdų, tam per metus būtų skirta 10 tūkst. eurų. Konkursą laimėjusi įmonė už šią sumą taip pat turės prižiūrėti šias būdas ir, jei reikės, remontuoti.

Anot jo, daugiausia tokių kačių šėrimo vietų yra miegamuosiuose rajonuose - Fabijoniškėse, Šeškinėje.

„Vietos atrenkamos, kad būtų atokiau nuo vaikų žaidimų aikštelių, gydymo įstaigų, daugiabučių namų. Žmonės gali kreiptis į savivaldybę, parašyti prašymą su adresu, kur norėtų šerti beglobes kates - tuomet Saugaus miesto departamentas parenka konkrečią vietą, kur tai būtų galima daryti, išrašomas oficialus leidimas. Apie tą vietą informuoja gyvūnų sanitarinė tarnyba“, - pasakojo J.Morkūnas.

Anot jo, būdas katėms jau yra pastačiusi Klaipėdos miesto savivaldybė.

Autorius: Ignas Jačauskas

Vilnius, birželio 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode