Parama dėkojame




Sprogimas

Šiemet bus išasfaltuota rekordiškai daug žvyruotų kilometrų

 

Nors žvyrkelių programos įgyvendinimui teikiama pirmenybė, nes tai susiję su žmonių gyvenimo kokybės šalies regionuose gerinimu, taip pat transporto eksploatavimo ir kelių priežiūros išlaidų mažinimu, gyventojai neretai nerimauja, ar spės kelininkai baigti darbus iki žiemos, ar išvis tie darbai bus atliekami?

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) Projektų įgyvendinimo ir techninės priežiūros skyrius patvirtino, kad visi 2017 m. numatyti darbai vyksta pagal patvirtintą LAKD programą ir bus baigti laiku, t. y. šių metų rudenį. Jau netrukus ketinama atnaujinti žvyrkelių asfaltavimo darbų atlikimo grafikus, tuomet bus galima dar aiškiau ir tiksliau pasakyti, kada ir kur vyks darbai, kada jie bus baigti.

Priminsime, kad 2017 metais numatoma išasfaltuoti apie 600 kilometrų šalies žvyrkelių. Tai bus ilgiausia Lietuvoje per vienerius metus išasfaltuota kelių su žvyro danga dalis. Asfaltavimo darbams taip pat skirta didžiausia iki šiol pinigų suma – per 83 mln. 266 tūkst. eurų. Tai numatyta Vyriausybės patvirtintoje Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) finansavimo lėšų naudojimo 2017 m. sąmatoje. Šiemet valstybinės reikšmės žvyrkelių ruožams, jungiantiems asfaltuotus ruožus, išasfaltuoti (programa „Zebrai“) iš KPPP lėšų numatyta skirti 50 mln. eurų.

Beje, pernai liko nepanaudota 33 mln. 266 tūkst. eurų, o planuoti darbai neatlikti, nes užsitęsė žvyrkelių atrinkimo, derinimo ir viešųjų pirkimų procedūros, sutrukdė kilę teisminiai ginčai. Vyriausybė pritarė Susisiekimo ministerijos siūlymui, kad pagal esamą teisinį reglamentavimą šiuos asignavimus būtų tikslinga numatyti KPPP finansavimo lėšų naudojimo 2017 m. sąmatoje, todėl šios lėšos bus panaudotos šiemet.

LAKD informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode