Sprogimas

Vilniečiai abiturientai surinko daugiausiai 100-tukų visoje Lietuvoje

 

Egzaminai sostinės abiturientams šįmet buvo sėkmingi – vilniečių rezultatai geriausi visoje Lietuvoje. Brandos atestatuose vienas ar daugiau šimtukų įrašytas net 629 abiturientams, o tai yra net 15  proc.  visų  šiemet baigusių  mokyklas.  160 abiturientų gali didžiuotis gavę du ir daugiau šimtukų. Šiandien Šv. Kotrynos bažnyčioje juos visus pasveikino Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Įsirašyti nors vieną šimtuką į brandos atestatą – labai rimta paraiška į ateitį. Žinau, kad renkantis savo būsimą kelią turėsite daug pasirinkimų, tačiau aš noriu, kad jūs nepamirštumėte Vilniaus. Miesto, kuriame jūs užaugote ir pasiekėte pirmuosius savo rimtus tikslus. Mes visada laukiame jūsų čia – mieste, kuriame jūsų idėjoms visada atsiras vietos“, – abiturientų pagerbimo šventėje sakė Remigijus Šimašius, Vilniaus miesto meras.

Šįmet gavusių šimtukus Vilniaus abiturientų skaičius – rekordinis per pastaruosius trejus metus: pernai mokyklas šimtukais baigė 480 abiturientų, užpernai – 556, o šįmet – 629.

Geriausiais brandos egzaminų rezultatais šiemet džiaugiasi 3 sostinės mokyklos – Vilniaus licėjus, Vilniaus jėzuitų gimnazija ir Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazija. Net 56 Licėjaus abiturientai šįmet gavo po du ar daugiau šimtukų, Jėzuitų gimnazijoje  – 24 abiturientai, M. Biržiškos – 21.

Net 11 Vilniaus abiturientų šįmet nudžiugino ypatingais rezultatais:  egzaminų metu jiems pavyko gauti net po 4 šimtukus. Tokių rezultatų pasiekė 5 Vilniaus jėzuitų gimnazijos abiturientai, 5 – Licėjaus ir 1 abiturientė iš Vilniaus Vladislavo Sirokomlės gimnazijos.

Pernai su dviem ar daugiau daugiau šimtukų mokyklą baigė 126 Vilniaus abiturientai, 2015 metais – 158.

Šįmet šimtukus į savo brandos atestatus įsirašys 1 733 abiturientai iš visos Lietuvos, 629 iš jų – vilniečiai. Tai – geriausias rezultatas visoje Lietuvoje. Kaune egzaminus vienu ar daugiau šimtukų išlaikė 274 moksleiviai, Klaipėdoje – 121. 58-iose Lietuvos savivaldybėse iš 60 mokiniai gavo bent po vieną šimtuką už valstybinius brandos egzaminus.

Vilniaus miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode