Parama dėkojame




Sprogimas

Parengtas Pranešėjų apsaugos įstatymas

 

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė dalyvavo Seime surengtoje spaudos konferencijoje, kurioje žiniasklaidos atstovai buvo supažindinti su Seimo sudarytos darbo grupės parengtu Pranešėjų apsaugos įstatymo projektu. Darbo grupė, kuriai vadovavo Seimo narė Agnė Bilotaitė, dalyvavo Seimo nariai, atstovaujantys Seimo frakcijoms, Teisingumo ministerijos, teisėsaugos institucijų bei visuomeninių organizacijų atstovai.

Teisingumo ministrė M. Vainiutė tikisi, kad įstatymas, parengtas remiantis geriausia tarptautine praktika, padės užtikrinti asmenų, pranešusių apie korupcinius atvejus, saugumą ir konfidencialumą. „Turėdami veiksmingą teisinį įrankį, manau, sulauksime didesnio gyventojų pasitikėjimo teisėsaugos institucijomis ir kartu sėkmingai šalinsime korupciją iš mūsų gyvenimo. Kauno tardymo izoliatoriuje dirbančios Rasos Kazėnienės pranešimas tapo pagrindu labai rimtam tyrimui, po kurio buvo atleisti pažeidimus padarę Kalėjimų departamento sistemos vadovai. Todėl valstybės ir mūsų visų pareiga palaikyti pilietiškus žmones ir apsaugoti juos nuo galimo neigiamo poveikio darbovietėje ar kitų grėsmių“.

Kova su korupcija – vienas iš prioritetinių darbų septynioliktos Vyriausybės prioritetinių darbų. Teisingumo ministerija koordinuoja Nacionalinę kovos su korupcija programą.

Ministrė dėkoja parlamentarams ir kitiems darbo grupės nariams už jų indėlį, rengiant labai svarbų teisinį aktą. „Tai – puikus bendro darbo pavyzdys valstybės labui. Manau, kad įstatymu numatyti saugumo, konfidencialumo ir pasitikėjimo saugikliai sustiprins žmonių pasitikėjimą mūsų pastangomis siekti skaidrumo, viešumo visų grandžių institucijų veikloje. Sustiprinę jėgas, kartu sėkmingai šalinsime korupciją “, – sako ministrė M.Vainiutė.

Kokios svarbiausios šio įstatymo nuostatos? Tai – saugaus kanalo teikti informaciją užtikrinimas, pranešėjo konfidencialumas, draudimas daryti neigiamą poveikį pranešėjui ir, reikalui esant nemokamos teisines pagalbos jam užtikrinimas, taip pat – teisė gauti atlyginimą už vertingą informaciją arba kompensaciją, atleidimas nuo atsakomybės.

Teisingumo ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode