Sprogimas

Vilniaus darželiuose dar neužpildyta 1200 vietų, tėvai raginami paskubėti

 

Vilniaus darželiuose ir mokyklose, kuriose įsikūrusios darželinukų grupės, dar yra 1200 laisvų mažiau populiarių vietų, savivaldybė ragina tėvus paskubėti peržiūrėti šį sąrašą.

Kaip nurodo savivaldybė, šiuo metu eilėje į darželius laukia 1 266, kurių amžius 3-7 metai.

„Sostinės savivaldybė pasirūpins, kad visi jie gautų vietą darželyje – kitą savaitę planuoja priimti 1 200 vaikų į likusias laisvas vietas 3-7 metų amžiaus grupėse, o efektyviai išnaudojant turimas darželių patalpas planuojama papildomai įrengti dar apie 40 naujų grupių ir priimti dar apie 960 vaikų“, - nurodoma pranešime.

Kol kas nenurodoma, kiek laukiančių yra jaunesnėje 1,5-3 metų amžiaus grupėje.

Gegužę savivaldybė skelbė, kad nuo rugsėjo į darželius iš viso siekia patekti 12,3 tūkst. vaikų, įskaitant 3,5 tūkst. vaikų, negavusių vietų darželyje ankstesniais metais. Planuota, kad laisvų vietų darželiuose nuo rugsėjo bus apie 6,8 tūkstančio, tačiau, naujausiais duomenimis, jau pakviesti 7673 vaikai.

Kaip teigia sostinės vicemeras Valdas Benkunskas, į 1200 vietų įstaigose, kurias tėvai rinkosi rečiau, nei kitas, šiuo metu nėra jokių eilių. Sostinėje pirmenybę į darželius turi ankstesniais metais į juos nepatekę vaikai.

Pasak vicemero, kiek 1,5-3 metų amžiaus vaikų nepateks į darželius kol kas dar nėra žinoma, nes šiuo metu tėvai dar pasirašinėja sutartis.

„Aš prognozuočiau, kad nepriimtų mažamečių gali likti apie porą tūkstančių. Bet turime naujai įrengiamų 40 grupių, kuriose planuojame įkurti apie 1000 vietų. Tad jei tie vyresnieji vaikai, kurių yra per 1000, sueis į 1200 nestandartinių vietų, tai visas 40 grupių nukreipsime lopšelinių grupių formavimui, nepatekusiųjų tuomet mažės“, - BNS sakė V.Benkunskas.

Daugiausiai laisvų vietų šiuo metu yra 3-5 metų amžiaus grupėse darželiuose ir 4-7 metų amžiaus grupėse, įsikūrusiose darželiuose ir mokyklų patalpose visose sostinės seniūnijose. Laisvų vietų dar galima rasti grupėse ne tik lietuvių, bet ir lenkų bei rusų ugdomąja kalba.

Savivaldybė ragina tėvus, kurie apsisprendė leisti vaikus į mažiau populiarias grupes, paskubėti redaguoti prašymus, kadangi priskyrimas į grupes vyks lygiai po savaitės, tačiau tėvai taip pat įspėjami pasverti galimas rizikas bei prieš atliekant korekcijas pasiteirauti pačiuose darželiuose, ar vietos dar laisvos.

Autorius: Ignas Jačauskas

Vilnius, liepos 18 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode