Parama dėkojame




Kepėjai: duona brangsta dėl daug priežasčių

 

Kepyklų vadovai įžvelgė kelias priežastis, kodėl brango duona: šiokios tokios įtakos tam turėjo spaudimas kelti atlyginimus darbuotojams, žaliavų kainos pokyčiai - brango cukrus, keitėsi ir miltų kaina, rašo „Lietuvos rytas“.  

Kaip skelbia Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras, per metus juodos duonos kaina pasistiebė 12,35 proc. Kepėjai sako daugiausia kainas pakėlę 5 proc.

Pasak bendrovės „Fazer Bakery Baltic“ generalinio direktoriaus Mindaugo Snarskio, daugiausia kilo pigiausios rinkoje duonos kaina: „Jos kainai žaliavų kainos turi daugiau įtakos“.

Pasak dienraščio, taip pat donos kepėjai susiduria su dar dviem iššūkiais - emigracija bei konkurencija su kitais ūkio sektoriais, netgi su nekilnojamojo turto verslu. „Su tuo susiduria visi, kuriems reikia daug rankų darbo. Nekilnojamojo turto rinkoje dabar nuotaikos teigiamos, daugėja statybų. Jei yra galimybė uždirbti keliais kartais, o ne keliais procentais daugiau, aišku, ką žmogus rinksis. Matome ir emigracijos rodiklius. Juk dažniausiai išvažiuoja ne tie žmonės, kurie gauna aukštesnes nei vidutinės pajamas, o darbininkai. Visa tai yra papildomi iššūkiai mums“, - kalbėjo „Fazer Bakery Baltic“ vadovas.

Vilnius, rugpjūčio 8 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode