Parama dėkojame




Sprogimas

Vyriausybė vėl diskutuos dėl pareigūnų algų, VRM mažina užmojus

 

Vyriausybės pasitarime trečiadienį vėl numatoma diskutuoti dėl Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymo 2018–2020 metais kelti algas pareigūnams.

Ankstesnis VRM siūlymas trejus metus kasmet kelti visų statutinių pareigūnų algas po mažiausiai 95 eurus nesulaukė pritarimo, todėl dabar vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas siūlys algas kelti mažiau. Pirminiu projektu siūlyta Vidaus tarnybos statuto priede nustatytus koeficientus visiems pareigūnams kasmet didinti po 0,8 punkto, dabar siūloma juos didinti po 0,4 punkto.

„Trečiadienį teiksime siūlymą 0,4 punkto padidinti koeficientus, tai biudžetui kainuotų 17 mln. eurų, o pareigūnų atlyginimas didėtų apie 50 eurų“, – BNS sakė ministras.

Pagal pakoreguotą siūlymą, per trejus metus iš biudžeto algoms didinti ir joms palaikyti reikėtų apie 100 mln. eurų. Ankstesnis planas būtų atsiėjęs per 200 mln. eurų.

„Dabar irgi yra prieštaravimų tiek iš Finansų ministerijos, tiek iš kitų ministerijų, bet mes turime savo nuomonę, teiksime Vyriausybei, svarstysime ir pasistengsime įtikinti kitus ministrus pritarti tokiam siūlymui“, – aiškino E.Misiūnas.

Jo teigimu, pareigūnai pajamų augimą turėtų pajusti ne tik per tiesioginį algų kėlimą, bet ir per, pavyzdžiui, planuojamą visuotinį vaiko pinigų skyrimą.

„Negalime siaurai skaičiuoti, kad neįgyvendinti pažadai, bus pagerėjimas per kitas priemones, yra kitos programos, pavyzdžiui, vaiko pinigai pareigūnų šeimas pasieks“, – sakė ministras.

VRM duomenimis, iš statutinių pareigūnų daugiausiai uždirba Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos specialistai, žemiausios grandies pareigūnas čia „į rankas“ gauna 725 eurus. Žemiausios grandies policininkai uždirba 700 eurų, pasieniečiai – 510 eurų, Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai – 500 eurų.

Mažiausiai uždirba žemiausios grandies ugniagesiai ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, atitinkamai po 452 ir 465 eurus.

Autorė: Donata Majauskienė

Vilnius, rugpjūčio 9 d. (BNS).


Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode