Parama dėkojame




Siekiama, kad vaikų dienos centrai atsirastų visose seniūnijose

 

Rugpjūčio 18 d. su komanda lankydamasis Alytaus rajone socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis su meru Algirdu Vrubliausku ir savivaldybės, seniūnijų, vietos įstaigų, profesinės sąjungos atstovais, socialiniais darbuotojais diskutavo, kaip gerinti pagalbą vaikams, šeimoms, žmonėms su negalia, kad ši geriau atlieptų jų poreikius.

„Efektyvus socialinių paslaugų planavimas ir organizavimas, pagalba šeimai, vaikams, neįgaliesiems, kitoms jautrioms visuomenės grupėms – tai kelias į visuomenės stiprinimą, žmonių poreikių užtikrinimą. Čia labai svarbus savivaldybių, nevyriausybinių organizacijų, socialinių partnerių vaidmuo, taip pat kaip ir mūsų kryptingos pastangos. Viena iš priemonių siekiant padėti vaikams – vaikų dienos centrų veikla. Siekiame, kad jų daugėtų, o ilgainiui vaikų dienos centrai atsirastų visose savivaldybėse, taip priartinant paslaugas prie žmonių“, – sakė ministras L. Kukuraitis.

Meras A. Vrubliauskas ministrui pristatė kryptis, kuriomis savivaldybė dirba siekdama padėti sunkumus išgyvenantiems žmonėms. Anot jo, savivaldybė aktyviai dirba tokiomis kryptimis: vaikų globos skatinimo, gydymo nuo alkoholizmo, efektyvios pagalbos socialinės rizikos asmenims, šeimoms, neįgaliesiems, senyvo amžiaus žmonėms, socialinės atskirties mažinimo. „Bendruomenės yra mūsų partneriai. Džiaugiuosi, kad yra žmonių, kuriems rūpi padėti kitiems“, – pridūrė jis.

Pasak jo, Alytaus rajone didelis dėmesys skiriamas šeimoms ir ypač rizikos, kuriose auga 317 vaikų. Savivaldybė yra sudariusi mobilias darbo grupes, kurios visą parą priima ir reaguoja į pranešimus apie galimą smurtą, vaikų nepriežiūrą. Meras taip pat akcentavo, kad Alytaus rajono savivaldybė siekia, kad vaikams nereiktų augti vaikų namuose – moka papildomas išmokas globėjams, taip skatindama žmones vaikams iš vaikų globos namų suteikti namus savo šeimose.

Susitikimo metu ministras su komanda pristatė numatomas naujoves išmokų vaikams srityje, kad jos pasiektų didesnį gavėjų ratą ir būtų paspirtis šeimoms, aptartos kompleksinės paslaugos šeimai, vaiko teisių apsaugos sistemos pertvarka ir kiti aktualūs socialiniai klausimai.

Socialinės apsaugos ir dabro ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode