Parama dėkojame




Sprogimas

„Nebūk naivus kelyje“

Prieš 7 mėnesius startavęs socialinis projektas ,,Nebūk naivus kelyje‘‘ ne tik kuria saugesnį rytojų jaunimui, bet ir tapo tikra savanorių bei vykdytojų pažiba. Atsakingas požiūris į gyvybę, darbas bei aukojimasis - tuo dabar gyvena šis projektas.

Startavo prieš 7 mėnesius

,,Nebūk naivus kelyje‘‘  vadovas Mindaugas Jonušas projektą  iniciavo įsitikinęs, kad jaunimo problemai – vykimui nepažįstamųjų transporto priemonėmis – skiriama mažai dėmesio.

 

Pradėjęs vykdyti veiklą, projekto iniciatorius apstulbo, kai po socialiniame projekte ,,Facebook‘‘ surengtos provokacijos paaiškėjo, kad net 90 % visų tyrime dalyvavusių merginų sutiktų vykti su nepažįstamu vaikinu net nepranešusios jo duomenų artimiesiems ar draugams.

Po nelaimės Dembavoje ar Justinos Šikšniutės atvejo, rodos, dauguma jaunų žmonių nepasimokė ir net netapo apdairesni, todėl socialinis projektas ,,Nebūk naivus kelyje‘‘ įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose vykdo švetėjišką veiklą, kurios pagrindinis tikslas – informuoti apie kelionėse su nepažįstamaisiais tykančius pavojus, aukas bei dalinti patarimus, kaip keliauti saugiai.

Projektui – BPC ir policijos dėmesys

Prie M. Jonušo vykdomo projekto netrukus prisidėjo ir Bendrasis Pagalbos Centras, kuris parengė patarimus, kaip saugiai pasiekti kelionės tikslą ar kaip elgtis pakliuvus į ekstremalią situaciją.

,,Nebūk naivus kelyje‘‘ tapo puikia priemone ne tik BPC, bet ir policijai, kuri bendradarbiauja su projekto vykdytojais.

M. Jonušo vedamose paskaitose kartais apsilanko ir policijos pareigūnai, kurie, paruošę prevencinę medžiagą, supažindina jaunimą su saugumu.

Keliauja po miestus

Tam, kad naudinga informacija ir patarimai apie keliones su nepažįstamaisiais pasiektų kuo daugiau žmonių, M. Jonušas nuolat keliauja po įvairiausius Lietuvos kampelius ir veda paskaitas, kuriose pasakoja apie automobiliuose tykančius pavojus bei kaip jų išvengti.

Projekto iniciatorius juokauja, kad šalį jis jau išnaršė tiek skersai, tiek iššilgai. Vis dėlto, taip sakydamas, M. Jonušas, rodos, neklysta.

Šiuo metu ,,Nebūk naivus kelyje‘‘ vadovas jau lankėsi dešimtyje Lietuvos miestų: Mažeikiuose, Kedainiuose, Raseiniuose, Vilniuje, Panevėžyje, Šiauliuose, Nidoje, Plungėje ir t.t.

Atsakingas požiūris į gyvybę

Šiais metais Projektas nepraslydo pro akis antrą kartą rengiamuose ,,Gyvybės apdovanojimuose‘‘. Čia ,,Nebūk naivus kelyje‘‘ buvo pagrebtas ,,už jaunimo ugdymą atsakingam požiūriui į gyvybę‘‘.

,,Kiekvieno jauno žmogaus gyvenime didelę reikšmę turi autoritetai, padedantys jiems augti kaip asmenybėms. Šiandien gyvybės supratimas taip pat vis labiau tampa greito vartojimo kultūros dalimi. Todėl norime pagerbti žmones, kurie sugeba užmegzti ypatingą ryšį su jaunimu ir ugdyti juose atsakingą požiūrį į gyvybę nuo pat užsimezgimo iki natūralios mirties‘‘ , - rašoma atsakingo požiūrio į gyvybę nominacijoje.

Projekto iniciatorius M. Jonušas džiaugiasi šiuo pasiekimu ir pabrėžia, kad apdovanojimas paskatino ir toliau vykdyti savo veiklą.

Pirmieji vaisiai

,,Ne žodžiais, o darbais siekiame savo tikslų‘‘ , - sako M. Jonušas ir pabrėžia, kad šie darbai jau duoda pirmuosius vaisius: su ,,Nebūk naivus kelyje‘‘ bendradarbiauja autobusų parkai, savivaldybės, įmonės ir mokyklos.

Balandžio menesį UAB ,,Mažeikių autobusų parkas‘‘ prisidėjo prie vykdomos akcijos ,,Saugi Jaunimo kelionė autobusu‘‘ ir suteikė moksleiviams galimybę savaitgaliais keliauti net 40 % pigiau.

Prie šios akcijos taip pat prisidėjo kelionių bendrovė ,,Bus Turas‘‘, kuri kiekvieną dieną taiko nuolaidas, vykstantiems 8 val. 35 min. reisu Šiauliai – Vilnius. Penktadieniais ir sekmadieniais pigiau galima keliauti tuo pačiu reisu 12 val. 20 min. Kelionių kaina tesiekia 7, 70 Eur.

M. Jonušas planus šviesti jaunimą deriną ir su savivaldybėmis. Neseniai vaikinas susitiko su Alytaus meru Vytautu Grigaravičiumi, su kuriuo aptarė bendradarbiavimo galimybes. Miesto meras pritarė projekto idėjoms.

,,Nebūk naivus kelyje‘‘ dirba ir su organizacijomis. Kai kurios iš jų dar tik svarsto prisidėti prie projekto, tuo tarpu kitos jau pluša, siekdamos sukurti saugesnį rytojų jaunimui.

Socialinio projekto - "Nebūk naivus kelyje"

Vadovas -Mindaugas Jonušas 

Tel nr : - 864731886

Internete-http://projektasnebuknaivus.intere.lt/

Kviečia tapti savanoriais

Socialinis projektas „Nebūk naivus kelyje“ kuriasi Mažeikių mieste. UAB „Mažeikių autobusų parkas“ leido savo patalpose įkurti projekto savanorių skyrių, kuris dirbtų Mažeikių jaunimo labui. Kviečiame tapti projekto savanoriais. Skambinti tel. 8 647 31886. El. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode