Parama dėkojame




Globos namuose gyvenantys vaikai dalysis savo patirtimi

Pirmadienį Seimo rūmuose Vilniuje vyks ketvirtasis vaikų globos įstaigų Vaikų tarybų atstovų susitikimas.

Renginio tikslas – suteikti galimybę vaikų globos įstaigose augantiems vaikams aptarti jiems aktualias temas ir išsakyti savo nuomonę rūpimais klausimais, pasidalyti vaikų globos namų savivaldos patirtimi, išklausyti lektorių skaitomus pranešimus vaikams svarbiomis temomis, pranešė Valstybės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnyba.

Jame dalyvaus apie 100 vyresnio amžiaus vaikų iš maždaug 30 vaikų globos namų.

Pirmoje renginio dalyje vaikai klausysis pranešimų apie ateities profesijas, darbo santykius, sužinos apie nelegalaus darbo bei greitųjų kreditų galimus pavojus bei ankstyvuosius lytinius santykius.

Vėliau vaikai, pasiskirstę į tris grupes pagal juos labiausiai dominančias temas, kartu su žinomais žmonėmis – sostinės krepšinio mokyklos steigėju Andriumi Čerškumi, dainininku ir dainų autoriumi Donatu Montvydu, dainininku, aktoriumi ir televizijos laidų vedėju Marijonu Mikutavičiumi, hip hop grupės „ G&G Sindikatas“ įkūrėju ir lyderiu Gabrieliumi Liaudansku – bandys sukurti verslo planą, pažvelgs į profesijų pasirinkimo ir pozityvių gyvenimo galimybių įvairovę. Grupių užsiėmimų rezultatai bus pristatyti visiems renginio dalyviams.

Vilnius, spalio 30 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode