Parama dėkojame




Sprogimas

Kalėdinis paramos projektas kviečia padėti Lietuvos vaikams

Antrą kartą vyksiantis projektas „Kalėdų naktį tylią“ šiemet kartu su Prezidentės inicijuota nacionaline kampanija „Už saugią Lietuvą“ kviečia visus jungtis bendram tikslui – kad Lietuvoje augtų daugiau laimingų vaikų. Kampanijos ambasadoriai (kurių gretose – tokie žinomi vardai kaip Andrius Mamontovas, Donatas Montvydas, Algirdas Kaušpėdas ir kiti) prikels dar 1990 m. sukurtą legendinę dainą „Kalėdų naktį tylią“ ir ragins Lietuvos žmones prisidėti steigiant naujus dienos centrus šalyje.

Šiuo metu Lietuvoje yra beveik 20 tūkst. vaikų, augančių socialinės rizikos šeimose. Šie žmonės ne tik stokoja socialinių įgūdžių, bet ir neturi galimybės lankyti būrelių. Tokiems vaikams išsigelbėjimu galėtų tapti dienos centrai, tačiau jų Lietuvoje labai trūksta. Todėl šiemet projektas „Kalėdų naktį tylią“, prie kurio prisijungia Aukok.lt, kampanija „Už saugią Lietuvą“ ir žymiausi šalies muzikantai, kvies visus Lietuvos žmones susivienyti ir padaryti taip, kad šalyje dienos centrų atsirastų gerokai daugiau.  

Visus Lietuvos žmones suvienysiantis gerumo himnas bus pristatytas jau šį penktadienį. Padėti Lietuvos vaikams jau dabar gali kiekvienas, skirdamas paramą portale Aukok.lt.

„Šiuo metu pusė Lietuvos vaikų po pamokų grįžta namo arba klaidžioja gatvėmis. Jie nelanko jokių papildomų būrelių, nedalyvauja kultūrinėje ar sportinėje veikloje. Taip vyksta ir todėl, kad mūsų šalyje labai trūksta vaikų dienos centrų, kuriuose moksleiviai leistų laiką po pamokų. Dažnam vaikui tokie centrai galėtų tapti išsigelbėjimu bei keliu į geresnę ateitį“,  – sako portalo Aukok.lt įkūrėja Inga Langaitė 

Vaikų dienos centrai nepasiturinčioms ar socialinės rizikos šeimoms ir vaikams suteikia įvairiapusę pagalbą. Čia vaikai ruošia pamokas, užsiima sportine, kultūrine ir edukacine veikla, ugdomi jų saviraiškos, socialiniai, higienos įgūdžiai, jiems teikiamos psichologo ir kitų specialistų paslaugos. Kai kuriems vaikams tai – vienintelė vieta, kur jie gauna paruošto maisto.

 „Manome, kad kiekvienas Lietuvos vaikas privalo augti saugioje aplinkoje, kurioje gali jaustis drąsiai ir tobulėti, todėl šiemet aktyviai kviesime visuomenę prisidėti savo pagalba ir kurti saugią aplinką vaikams kartu“, – sako I.Langaitė.

Praėjusiais metais, paramos projektas „Kalėdų naktį tylią“ buvo skirtas neišnešiotiems naujagimiams. Jo metu Lietuvos žmonės paaukojo daugiau kaip 33 tūkst. eurų.  Už šiuos pinigus Kauno Perinatologijos centrui nupirkta  moderni, neinvazinė, mažiau skausmo sukelianti įranga, kurios dėka galima pasiekti geresnę neišnešiotų naujagimių gyvenimo kokybę ir užtikrinti tolimesnį jų sveiką vystymąsi bei augimą.

Šiemet projekto lėšomis dienos centrai 2018 m. bus pirmiausia kuriami Rokiškio ir Kėdainių rajonuose –  vietose, kuriuose šiuo metu pagalba yra itin reikalinga. Vaikų dienos centrus steigti padės projekto partneriai – Visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, Maltos ordino pagalbos tarnyba ir Lietuvos Caritas.

Projektą „Kalėdų naktį tylią“ globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode