Parama dėkojame




Sprogimas

R. Karbauskis nepritaria siūlymui švelninti atsakomybę už lengvųjų narkotikų vartojimą

 

Valdančios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis antradienį pareiškė nepritariantis opozicinių liberalų siūlymui švelninti atsakomybę už lengvųjų narkotikų vartojimą ir platinimą nedideliais kiekiais.  

„Aš manau, kad liberalai, kurie bando sau pasidaryti politinius dividendus, jie tikrai eina ne tuo keliu“, – naujienų portalo delfi.lt vaizdo konferencijoje sakė „valstiečių“ lyderis.

Liberalų sąjūdžio narė, parlamentarė Aušrinė Armonaitė artimiausiu metu žadėjo registruoti įstatymų pataisas, kurios panaikintų baudžiamąją atsakomybę už mažo kiekio disponavimą psichotropinėmis medžiagomis. Ji taip pat sakė sieksianti aiškiau apibrėžti ir nustatyti skirtingą atsakomybę už skirtingo masto ir skirtingų rūšių psichotropinių, narkotinių medžiagų turėjimą ir platinimą.

R. Karbauskis teigė, jog politikai neturi parodyti, jog narkotikų vartojimas nėra problema ir tvirtino, kad jie yra „vienas iš pavojingiausių dalykų mūsų jaunajai kartai“.

„Narkotikai yra dalykas, mano nuomone, netoleruotinas visiškai“, – kalbėjo parlamentaras.

Spalio pradžioje pakeitus Baudžiamąjį kodeksą, įsigaliojo nuostata, kad laisvės atėmimo bausmės atidėjimas nebegali būti taikomas už sunkius nusikaltimus. Tačiau sunkiais nusikaltimais šiuo metu laikomi ir tie atvejai, kai narkotikai platinami draugų grupėje, dalijantis marihuanos „suktine“ ar atsisiunčiami vos keli gramai narkotinių medžiagų.

Kritikai teigia, kad po šių pataisų jauni, didelės žalos niekam nepadarę ir pavojaus visuomenei nekeliantys žmonės turės būti baudžiami realiomis laisvės atėmimo bausmėmis. Prokurorai primena, kad Baudžiamajame kodekse lieka nuostata, leidžianti išimtiniais atvejais skirti švelnesnę bausmę nei numatyta.

Vilnius, lapkričio 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode