Sprogimas

Seimas priėmė pataisas, kurios leidžia lengviau atleisti ligoninių vadovus

 

Seimas antradienį priėmė pataisas, kurios leidžia lengviau atleisti ligoninių vadovus.

Už sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos inicijuotas Sveikatos priežiūros įstatymo pataisas balsavo 71 Seimo narys ir devyni susilaikė. Jos įsigaliotų pasirašius prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Pataisos numato, kad su gydymo įstaigos vadovu sudarytą darbo sutartį būtų galima nutraukti, jei taip nusprendžia steigėjas arba visuotinis dalininkų susirinkimas. Šiuo metu vadovai atleidžiami Darbo kodekso nustatyta tvarka.

Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga pataisas teikė argumentuodamas, kad jos leistų iš pareigų atleisti korupcija įtariamus medikus. Pataisų kritikai išsakė nuogąstavimus, kad jos sudarytų sąlygas steigėjui piktnaudžiauti ir politiniu pagrindu atleisti gydymo įstaigų vadovus.

Ministras į tokią kritiką atsako, kad atleidimai turės būti pagrįsti, motyvuoti, ir tai esantis saugiklis, kuris neleis vietos ar nacionalinei valdžiai nesant pagrindo, tik dėl politinių motyvų atleisti neįtikusių vadovų.

„Dabar gydymo įstaigų vadovai, kurie yra įtariami padarę korupcinio pobūdžio nusikaltimą, negali būti atleidžiami iš pareigų, nes tam nėra teisinio pagrindo. Kai kurių gydymo įstaigų vadovai jau ne vienus metus yra nušalinti nuo pareigų, nes jiems yra iškeltos bylos“, – apie projektą yra sakęs A.Veryga.

Panevėžio teismui yra perduota byla, kurioje kyšininkavimu kaltinamas respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Ivanas Dorošas, nuo pareigų dėl įtarimų korupcija nušalintas respublikinės Šiaulių ligoninės vadovui Petras Simavičius.

Autorė: Milena Andrukaitytė

Vilnius, lapkričio 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode