Sprogimas

Lietuva prisideda atkuriant transliacijas Donecko srityje: perduoda Ukrainai televizijos siųstuvus

 

Lietuvos vyriausybė trečiadienį nusprendė perduoti Ukrainai septynis naudotus skaitmeninės antžeminės televizijos siųstuvus. Taip Vilnius siekia prisidėti atkuriant transliacijas Donecko srityje, kur dalį šios teritorijos kontroliuoja su Kijevo pajėgomis kovojantys Maskvos remiami separatistai.

Pasak ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio, Lietuva ir toliau siekia padėti Ukrainai visomis išgalėmis.

„Ukraina yra svarbi Lietuvos partnerė. Esame neabejingi šalies ir jos regionų poreikiams. Šiandien patvirtintas projektas yra dar vienas konkretus Lietuvos paramos ir geros valios gestas Ukrainos žmonėms“, – pranešime cituojamas premjeras.

Ukrainą pasieks mažo galingumo, 33,5 tūkst. eurų vertės siųstuvai, BNS sakė Lietuvos radijo ir televizijos centro vadovas Remigijus Šeris.

Jie perduodami Susisiekimo ministerijos siūlymu. Kijevas siekia, kad atkuriamos transliacijos Donecko srityje padengtų ir Ukrainos vyriausybės nekontroliuojamas teritorijas.

„Lietuva kaip niekas kitas žino laisvo žodžio svarbą. Privalome remti Ukrainos siekį turėti galimybę skleisti nepriklausomą mintį Donecko teritorijoje“, – sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis. Ministro komentarą BNS perdavė jo atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė.

Ukrainos mieste Kramatorske veikianti Donecko srities valstybinė administracija liepą kreipėsi į Lietuvą su prašymu padėti atkurti Ukrainos televizijos ir radijo transliacijas šios šalies Donecko srityje. Lietuvos radijo ir televizijos centras rugsėjį sulaukė prašymo perduoti įrangą.

Lietuva 2015 metais yra perdavusi Ukrainai 15 analoginių įvairaus galingumo siųstuvų.

Konfliktas tarp Kijevo ir separatistų šalies rytuose kilo 2014 metų pavasarį.

Vilnius, lapkričio 8 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode