Sprogimas

Užsienio reikalų ministerija perspėja vykstančius į Balį

 

Balio saloje Indonezijoje paskelbus aukščiausio lygio ugnikalnio išsiveržimo pavojų, Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM) atnaujino kelionių rekomendacijas išsiruošusiems į šią turistinę salą.

Keliautojams, planuojantiems skristi į ar iš Balio salos, ministerija prieš vykstant į oro uostą rekomenduoja susisiekti su avialinijomis. Keliautojams patariama sekti vietos institucijų informaciją ir vadovautis jų nurodymais. Ugnikalnis sutrikdė Balio ir Lomboko oro uostų darbą.

Taip pat rekomenduojama laikytis bent 10 kilometrų atstumu nuo ugnikalnio kraterio. Kaip pažymi ministerija, šiuo metu išsiveržimas likusioje salos dalyje pavojaus sveikatai nekelia, tačiau situacija gali nenuspėjamai keistis.

Esantiems ar planuojantiems keliauti į Balį siūloma užsiregistruoti URM kelionių registracijos sistemoje http://keliauk.urm.lt arba parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“.

Kaip pranešime pažymi ministerija, kol kas Lietuvos piliečiai į diplomatines atstovybes ar ministeriją dėl situacijos Balio saloje nesikreipė. Per ministeriją ir kelionių organizatorius žinoma apie 84 piliečius šiuo metu esančius Balio saloje.

Agungo ugnikalnis nuo praeitos savaitės pradėjo spjaudyti tirštus pilkus dūmus, o pastaruoju metu pelenai kilo į didesnį kaip trijų kilometrų aukšti, tad teko sustabdyti skrydžius. Šią savaitę paskelbtas aukščiausio lygio ugnikalnio išsiveržimo pavojus, gyventojai evakuojami. Uždarius tarptautinį oro uostą šioje svarbioje Indonezijos kurortinėje saloje įstrigo tūkstančiai turistų.

Aplink Agungą, esantį maždaug už 75 kilometrų nuo Kutos pajūrio kurorto, nustatytas 10 kilometrų draudžiamos zonos spindulys.

Vilnius, lapkričio 28 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode