Parama dėkojame




Sprogimas

Prieš dovanodami gyvūną augintinį, gerai apsvarstykite

Jei Kalėdoms planuojate vaikams padovanoti šuniuką ar kačiuką, gerai pagalvokite, apsvarstykite, pasitarkite. Pakalbėkite apie pareigas šeimoje ir vaikų elgesį su gyvūnais.

Jei apsisprendėte, turite tam pasiruošti. Naujoje vietoje gyvūnai dažniausiai nesijaučia saugūs, juos gali gąsdinti šventinis šurmulys, nauji kvapai, nepažįstami daiktai, svetimi žmonės, pasikeitęs pašaras, fejerverkai ir kt. Apimtas panikos gyvūnas gali bėgti, slėptis, gindamasis kąsti, drėksti, ar įsilinksminęs per naktį „išpakuoti“ po egle sudėtas dovanėles. Vaikų reikėtų paklausti, ar pasirengę ne tik Kalėdų rytą, bet ir ilgiau valyti balutes? Apsvarstykite, ar jūsų namuose pakanka erdvės, ar turėsite laiko, noro ir lėšų rūpintis gyvūnu dar 15 ar daugiau metų? Ar šeimoje nėra alergiškų žmonių? Tai viena dažniausiai pasitaikančių priežasčių, dėl kurių gyvūnai patenka į prieglaudą.

Neskubėkite būtinai iki švenčių parsivežti augintinį į namus, galite iš anksto rezervuoti šunelį ar katiną veislyne, o pasiimti po švenčių – taip apsaugosite gyvūną nuo streso. Be to, turėsite laiko pasidomėti teisiniais gyvūno įsigijimo klausimais. Jei veisėjas atsakingas, jis neskubės parduoti augintinių ir palauks keletą savaičių.

Prieššventinis laikotarpis kaip tik yra metas geriems darbams, todėl apsilankykite prieglaudoje ir apsvarstykite galimybę išsirinkti beglobį gyvūną.

Vertėtų prisiminti, kad gyvūnai augintiniai niekada neturi būti įsigyjami kaip žaislai vaikams ar laikina kalėdinė namų puošmena, – jie gali tapti puikiais žaidimų draugais ir šeimos nariais.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode