Sprogimas

Savanorystė bus varžoma Darbo kodeksu

 

„Keista klausyti valstybės institucijų atstovų sakant, jog savanoriška veikla yra puiki žmonių socializacijos išraiška ir geras būdas bendruomeniškumui plėtotis. Tačiau tuo pat metu, atmetant LR Viešųjų įstaigų įstatymo pataisą, įpareigoja viešųjų įstaigų direktoriams mokėti atlyginimus privaloma tvarka, ir ne bet kokius, o bent minimalius ir tai, jog jie vadovauja įstaigai savanoriškai – privaloma pamiršti. Štai taip Lietuvoje vis dar taikomi dvigubi standartai – ramiai savanoriauk asociacijoje ar fonde, tačiau viešoje įstaigoje – ne“ – teigia Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro direktorius Martinas Žaltauskas. 

Nors 2011 metais LR Seimas priėmė LR savanoriškos veiklos įstatymą, pagal kurį savanorystė yra galima visomis formomis, matyt ministerijų ir LR Vyriausybės atstovams įstatymų nežinojimas yra atleidžiamas nuo atsakomybės.

Šiuos ir kitus nevyriausybinių organizacijų (NVO) sektoriui aktualius klausimus kviečiame aptarti nacionaliniame NVO forume, kuris vyks š.m. gruodžio 14 dieną (ketvirtadienį) 11val. LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje (A.Vivulskio g. 13, Vilnius). 

Renginio programą, dalyvių registracijos formą rasite čia – http://www.3sektorius.lt/pilietines-iniciatyvos/renginiai/2017-12-07-nacionalinis-nvo-forumas/

Nacionalinis NVO forumas organizuojamas įgyvendinant LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą projektą „Nevyriausybines organizacijas vienijančių asociacijų institucinis stiprinimas“ (NR. NOBP-132).

NVO informacijos ir paramos centro informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode