Parama dėkojame




Sprogimas

Švietimo ir mokslo komitetas dega žalią šviesą galimybei ankstinti priešmokyklinį ugdymą

 

Švietimo ir mokslo komitetas gruodžio 13 d. posėdyje pritarė Švietimo įstatymo pakeitimo įstatymo projektui ir teikia Seimui jį toliau svarstyti.

Komiteto teikiamame įstatymo projekto variante įtvirtinamos šios pagrindinės nuostatos:

  • Tėvai (globėjai), kurie mano, kad jų penkiametis vaikas yra subrendęs ugdytis pagal dabar galiojančią priešmokyklinio ugdymo programą, savo sprendimu galės leisti vaiką ugdytis pagal priešmokyklinio ugdymo programą nuo penkerių metų.
  • Nebereikės dabar privalomo teigiamo pedagoginės psichologinės tarnybos arba švietimo pagalbos tarnybos vertinimo dėl vaiko brandumo mokytis nuo penkerių metų pagal priešmokyklinio ugdymo programą.
  • Tėvai (globėjai) turės teisę, spręsdami dėl vaiko brandumo ugdytis nuo penkerių metų pagal priešmokyklinio ugdymo programą, kreiptis į aukščiau minėtas tarnybas, kurios teiks rekomendacijas dėl vaiko pasirengimo mokytis.
  • Vaikas, kuris tėvų (globėjų) sprendimu buvo ugdomas pagal priešmokyklinio ugdymo programą metais anksčiau, galės mokytis pagal pradinio ugdymo programą taip pat metais anksčiau.  

Tai yra pirmas žingsnis palaipsniui pereinant prie privalomo ankstesnio priešmokyklinio ir pradinio ugdymo. Švietimo ir mokslo ministerija planuoja, kad visuotinio ankstesnio priešmokyklinio ir pradinio ugdymo bus pereita ne anksčiau kaip 2020–2021 m. m. Švietimo ir mokslo komitetas toliau aktyviai vykdys parlamentinę kontrolę, kaip yra ruošiamasi šiam ankstinimui: dirbama su savivaldybėmis, ruošiami pedagogai, pritaikoma infrastruktūra, pritaikomos ugdymo programos jaunesniems mokiniams ir kt.

Švietimo ir mokslo komiteto informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode