Parama dėkojame




Sprogimas

Pensijos nepriklausys nuo politikų norų – S. Skvernelis

 

Premjeras Saulius Skvernelis įsitikinęs, kad pensijų sistema Lietuvoje žengia tvarios plėtros keliu ir pensijos ateityje bus apsaugotos nuo politikų valios.

„Tikrai taip ir bus. Neturime kito pasirinkimo. (...) Manau, kad dabar visi šitie pakeitimai, kurie įsigalioję yra, ir anksčiau padaryti, ir įsigalios nuo sausio 1 dienos, jie tikrai susies pensijų augimą su mūsų ekonomikos augimu. Tai yra svarbiausias dalykas. Svarbiausia, kad nebus mažinimo esant jokioms aplinkybėms (...) Tradicinis politinis (pensijų – BNS) didinimas, nepagrįstas jokiais ekonomikos rodikliais, yra pražūtingas“, – antradienį LRT Radijui sakė S. Skvernelis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pirmadienį teigė, kad nuo 2018 metų pradžios keičiant pensijų apskaičiavimo tvarką, žmonių pensijos augs, joms nedarys įtakos politiniai sprendimai.

Pasak „Sodros“ direktoriaus Mindaugo Sinkevičiaus, pensijų augimą užtikrins nuo kitų metų pradžios visu mastu pradedamas taikyti jų indeksavimas, taip pat perskaičiavimas pagal apskaitos vienetų (taškų) metodą.

Dėl indeksavimo kitų metų pradžioje pensijos visiems vidutiniškai padidės 21 euru, o dėl perskaičiavimo – sukaupusiems ilgą draudimo stažą asmenims – vidutiniškai 9 eurais. Iš viso vidutinė senatvės pensija, turint būtinąjį stažą, kitąmet padidės 30 eurų iki 332 eurų.

Nuo kitų metų pradžios bus indeksuotos ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijos, našlaičių, našlių pensijos.

Vilnius, gruodžio 19 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode