Sprogimas

Gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus kitiems metams

 

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) informuoja, kad gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2018 metams. Tai patogiausia padaryti e. būdu, prisijungus prie Mano VMI, adresu www.vmi.lt/manoVMI.

„Pastebime, kad išlieka gyventojų naudojimosi elektroninėmis paslaugomis augimo tendencija. 2017 m. iš daugiau nei 346 tūkst. su verslo liudijimais susijusių operacijų – išdavimu, pratęsimu, nutraukimu, net 44 proc. buvo atlikta elektroniniu būdu, tai yra 7 proc. daugiau nei pernai“, – pasakoja Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Laimutė Mačernienė akcentuodama, kad verslo liudijimus įsigyti neišėjus iš namų taip pat galima ir naudojantis programėle išmaniesiems telefonams „e.VMI“. Ją galima nemokamai parsisiųsti iš VMI svetainės, adresu www.vmi.lt/cms/mobiliosios-programeles.

Populiariausių verslo liudijimų trejetukas išliko toks pat kaip ir praėjusiais metais: apie 13 tūkst. gyventojų įsigijo prekyba tik ne maisto produktais verstis leidžiantį verslo liudijimą, antroje vietoje – specialieji statybos darbai (beveik 11 tūkst. gyventojų), trečioje – kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla (10,8 tūkst. gyventojų). Detali statistinė informacija pateikiama viešai prieinamose VMI rinkmenose, kurias galima rasti mokesčių administratoriaus interneto svetainėje (www.vmi.lt/cms/statistiniai-duomenys). 

Klaipėdos AVMI pažymi, kad fiksuotą pajamų mokesčio dydį už verslo liudijimus nustato savivaldybės. Įvairių verslo liudijimų rūšių kaina svyruoja nuo 1 Eur iki 1080 Eur. Palyginamąją kainų lentelę ir savivaldybių sprendimus dėl fiksuotų pajamų mokesčio dydžių ir lengvatų, taikomų įsigyjant verslo liudijimus 2018 metams, galima rasti VMI interneto svetainėje (www.vmi.lt/cms/web/kmdb/1.4.10.1?rqtj#Scroll_0), o pasinaudojus verslo liudijimų skaičiuokle (www.vmi.lt/cms/verslo-liudijimu-skaiciuokle12) galima savarankiškai apskaičiuoti preliminarias mokėtinų mokesčių sumas.

Klaipėdos AVMI atkreipia dėmesį, kad pasikeitus teisės aktams, reglamentuojantiems Valstybinio socialinio draudimo (toliau – VSD) įmokų mokėjimą, daliai gyventojų gali atsirasti nauja prievolė mokėti VSD nuo pajamų, gautų vykdant individualią veiklą pagal verslo liudijimą. Apskaičiuoti socialinio draudimo įmokas galima naudojantis „Sodra“ verslo liudijimų skaičiuokle (http://www.sodra.lt/lt/skaiciuokles/verslo_liudijimo_skaiciuokle#step1).

Daugiau naudingos informacijos apie verslo liudijimų išdavimą, pratęsimą ir nutraukimą rasite Mokesčių inspekcijos tinklapyje www.vmi.lt arba paskambinę į Mokesčių informacijos centrą telefonu 1882 (+370 5 255 3190). Konsultacijos telefonu įrašomos ir lygiavertės rašytinėms.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode