Parama dėkojame




Sprogimas

Siūloma didinti baudas už nesaugią kosmetiką

 

Siekiant apsaugoti žmonių sveikatą nuo nesaugių kosmetikos gaminių bei efektyvinti jų gamintojų, platintojų bei rinkos priežiūrą, siūloma griežčiau bausti už kosmetikos gamybos ir tiekimo rinkai reikalavimų pažeidimus.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rengtomis pataisomis, kurias Vyriausybė teikia Seimui, į Lietuvos teisę būtų perkelti Europos Sąjungos reikalavimai.

„Taigi tikimasi, kad didesnės nuobaudos nesaugios kosmetikos tiekėjams ir platintojams padės apsaugoti Lietuvos vartotojus nuo sveikatai kenksmingų padarinių“, – aiškina SAM.

Ministerijos aiškinimu, dabar galiojančiame Administracinių nusižengimo kodekse nustatyti neproporcingai maži baudų dydžiai (nuo 140 iki 300 eurų), o už kosmetikos gaminių tiekimo rinkai reikalavimų pažeidimus numatytos sankcijos nediferencijuotos pagal pažeidimo pobūdį ir sunkumą.

Pritarus pakeitimams baudos būtų diferencijuotos ir svyruotų nuo 50 iki 2800 eurų. Didžiausia bauda – nuo 500 iki 1400 eurų (už pakartotinai padarytą nusižengimą 2800 eurų) numatyta už kosmetikos gaminio saugos įvertinimo reikalavimų pažeidimą. Mažiausios baudos (nuo 50 iki 480 eurų už skirtingus pažeidimus ir nuo 160 iki 900 eurų už pakartotinai padarytus tuos pačius pažeidimus) numatytos už kosmetikos gaminio ženklinimo, galimybės visuomenei susipažinti su informacija apie gaminį reikalavimų bei kitus su informacija apie jį susijusius pažeidimus. Be to, už šiuos pažeidimus, atsižvelgiant į nusižengimo sunkumą, gali būti skiriama alternatyvi nuobauda – įspėjimas.

Vilnius, sausio 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode