Sprogimas

Metų vertėjos krėslo premija skirta I. Aleksaitei

 

Metų vertėjos krėslo premija skirta Irenai Aleksaitei, pranešė Kultūros ministerija.

Vertėjai premija skirta „už adekvačiai ir gyvai išverstą Witoldo Gombrowicziaus (Vitoldo Gombrovičiaus) „Lenkiškų prisiminimų“ tekstą, kupiną psichologinių ir intelektinių įžvalgų“, informavo ministerija.

I. Aleksaitė grožinės literatūros vertėjos specialybę įgijo Maskvos Maksimo Gorkio literatūros institute, dirbo „Vyturio“ leidykloje.

Iš pradžių vertusi iš lietuvių kalbos į rusų, dabar I. Aleksaitė verčia iš lenkų ir rusų kalbų į lietuvių. Ji yra išvertusi per 60 knygų, 30 filmų, straipsnių, pjesių ir esė.

Tarp vertėjos išverstų knygų – dauguma lietuviškai išleistų Witoldo Gombrowicziaus kūrinių: „Dienoraščių“ tritomis, romanai – „Ferdydurkė“, „Transatlantas“ ir „Apsėstieji“ bei pernai pasirodę „Lenkiški prisiminimai“.

2012 metais vertėjai skirta Šv. Jeronimo premija.

Metų vertėjo krėslo premiją kasmet skiria Kultūros ministerija ir Lietuvių PEN centras. Ja siekiama paskatinti geriausiai dirbančius grožinės literatūros ir meninės eseistikos vertėjus į lietuvių kalbą.

Vilnius, vasario 19 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode