Parama dėkojame




Sprogimas

Vilniuje prasideda tarptautinė knygų mugė

Parodų ir kongresų centre „Litexpo“ ketvirtadienį prasideda keturias dienas vyksianti Vilniaus knygų mugė.

Šiemetinės mugės šūkis – „Skaitau Lietuvą – skaitau pasaulį“.

„Švęsdami modernios valstybės atkūrimo šimtmetį turime progą perskaityti Lietuvą, kaip gyvą, atvirą tekstą, kuris visada rašomas, niekada nepabaigiamas ir perskaitytas gali būti... tik jį sukuriant kasdien ir vis iš naujo“, – teigia renginio organizatoriai.

Anot jų, 2018 metų Vilniaus knygų mugė ir atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetis „bus puiki proga įvertinti ir pajausti kaip keitėmės, kuo gyvenome, kokie Lietuvos ir pasaulio autoriai, asmenybės ir tekstai labiausiai paveikė mus per visą šimtą metų, ir tuo pačiu diskutuoti, ieškoti ir kalbėtis apie tai, kaip ir kokią Lietuvą bei pasaulį skaitydami kursime ateinantį šimtą metų“.

Devynioliktą kartą rengiama mugė pirmą kartą užpildys visas „Litexpo“ erdves – penkias ekspozicijų sales su jų galerijomis ir konferencijų salėmis, įskaitant ir tris naujas pirmųjų rūmų konferencijų erdves.

Mugėje laukiama 53 užsienio delegacijų iš 21 šalies, tarp jų – Kanados, JAV, Irano, Omano, Izraelio.

Tarp svečių – savo knygas pristatysiantys lenkų kino režisierius Krzysztofas Zanussis (Kšyštofas Zanusis), buvęs Belgijos premjeras Guy Verhofstadtas (Gi Verhofstatas).

Šiemet renginyje suplanuota 370 dalyvių, 564 kultūriniai renginiai.

Vilniaus mugė vyks iki sekmadienio.

Vilnius, vasario 22 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode